Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut
Annie Musca

Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut

Titlu: Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut

Autor: Annie Musca

Colecţie: În afara colecţiilor

Editura: Adevarul

Traducerea: Dumitru Prunariu

Număr de pagini: 304

19,99RON
Adaugă în coş

Dumitru Prunariu, primul român care a plecat în spaţiu, a lansat volumul Dumitru-Dorin Prunariu - Biografia unui cosmonaut, scris de Annie Muscă.

Dumitru Prunariu este mândru de noul roman. "Este prima carte adevărată scrisă despre mine", a mărturisit fostul cosmonaut.

Născut la Braşov pe 27 septembrie 1952, Dumitru Prunariu este primul cosmonaut român. Pe data de 14 mai 1981, acesta a devenit primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic după ce a participat la misiunea Soiuz 40, din cadrul programului spaţial "Intercosmos".

„De mic copil mi-am dorit să zbor. Închideam ochii şi simţeam că plutesc peste munţi, văi, descopeream lumi noi. M-au fascinat întotdeauna abisul albastru, înălţimile infinite. În final, am ajuns să zbor în Cosmos. Visele împlinite sunt ca un cerc de lumină pe trunchiul vieţii, o iradiere benefică. În cosmos, universul tău apropiat nu mai este reprezentat de casă, stradă, vecini, ci de însăşi planeta natală. Pământul, pe lângă dimensiunea fizică pe care o poţi aprecia direct, la adevărata ei valoare şi măreţie, are şi o puternică dimensiune morală. Dintr-un zbor cosmic te întorci mult mai stăpân pe tine, mai matur, mai apropiat de oameni şi de natură, cu o viziune mult mai globală a fenomenelor şi activităţilor terestre. Cu toate că nu eşti singur în aparatul de zbor, singurătatea, acolo sus, e destul de puternică. Te simţi dintr-o dată rupt de ambientul tău natural, în care te-ai născut şi dezvoltat", a povestit comonautul experienţa sa care a durat 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.

„Într-o Românie în care oamenii încetaseră să mai viseze, iar regimul își arăta semnele agoniei, Dumitru-Dorin Prunariu a întruchipat visul de aur al generației sale, sfidând gravitația și barierele ideologice. La 14 mai 1981 devenea primul român care ajungea în spațiul cosmic.

Recunoscut în lume ca unul dintre cei mai activi astronauți, invitat permanent la cele mai importante întâlniri ale oamenilor de știință legate de Cosmos, Dumitru Prunariu ocupă poziții importante pe plan internațional. Autoritatea celui care a reușit să-și transforme numele într-un brand al performanței absolute s-a impus în țară și peste hotare prin muncă și perseverență, prin sacrificii personale și devotament.

De la copilăria petrecută în Brașovul negustorilor de altădată și mirajul Sputnik-ului, la anii de pregătire în Orășelul Stelar, de la activitatea internațională de după 1989 și întâlnirile memorabile, până la misiunea de ambasador în Federația Rusă și președinte al astronauților din întreaga lume, cartea de față cuprinde viața și activitatea acestui personaj intrat deja în legendă.”

elefant.ro
(cartea „Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut” de Annie Musca a apărut în librărie la data de 29 mai, 2012)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com