Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

69. Doamna Dalloway / Camera lui Jacob
Virginia Woolf

69. Doamna Dalloway / Camera lui Jacob

Titlu: 69. Doamna Dalloway / Camera lui Jacob

Autor: Virginia Woolf

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Alexandru Macovescu

Număr de pagini: 352

15,99RON
Adaugă în coş

Virginia Woolf a fost o scriitoare engleză, eseistă, feministă, editoare şi scriitoare de poveşti, cunoscută drept una dintre figurile moderniste literare de frunte ale secolului al XX-lea. Operele ei cele mai renumite au fost: „Doamna Dalloway“, „Spre far“, „Orlando“, „Camera lui Jacob“ şi eseul „O camera separata“.

Doamna Dalloway

Doamna Dalloway este unul dintre cele mai cunoscute romane moderniste ale Virginiei Woolf care stăpâneşte perfect tehnica literară de mare efect a fluxului conştiinţei. Pe întreg parcursul romanului, cititorul este invitat să pătrundă în străfundurile conştiinţei personajelor, pentru a vedea cum gândurile acestora trec cu repeziciune de la un lucru la altul şi cum fug unul de celălalt. Este exprimarea verbală a celor mai intime procese psihologice ale omului. Personajul principal al romanului, Clarissa Dalloway, este o femeie între două vârste, ale cărei pasiuni de tinereţe au fost "cheltuite" toate şi, în timp ce se pregăteşte pentru petrecere şi se concentrează asupra a ceea ce are de făcut, încep să-i revină amintiri şi să rememoreze momentele definitorii ale vieţii sale şi cum lucrurile ar fi putut sta cu totul altfel. Undeva în altă parte în Londra, Septimus Smith are viziuni oribile, luptându-se să trăiască în urma unei psihoze traumatice. Pe măsură ce romanul avansează, vieţile celor două personaje se amestecă, până în momentul în care intră în coliziune în mod spectaculos.

Camera lui Jacob

Camera lui Jacob este primul roman experimental al Virginiei Woolf, în care accentul cade pe portretul unui tânăr, reprezentant şi, în acelaşi timp, victimă a valorilor sociale ce au angrenat societatea edwardiană în război. Traseul existenţial al lui Jacob se conturează încă din perioada copilăriei, urmând anii petrecuţi în Universitatea Cambridge, apoi în mediul boem al Londrei, iar spre final, călătoria în Grecia, înainte ca izbucnirea războiului să schimbe iremediabil soarta personajului principal. Fără a încerca să păstreze însă conturul ferm al evenimentelor cronologice, privirea contemplativă a autoarei nu pierde nici o clipă din vedere mişcarea continuă a lucrurilor.

elefant.ro
(cartea „69. Doamna Dalloway / Camera lui Jacob” de Virginia Woolf a apărut în librărie la data de 07 martie, 2012)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com