Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

59. Cei trei muschetari, vol. 1
Alexandre Dumas

59. Cei trei muschetari, vol. 1

Titlu: 59. Cei trei muschetari, vol. 1

Autor: Alexandre Dumas

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Marius Zavastin

Număr de pagini: 384

13,99RON
Adaugă în coş

D'Artagnan, un tânăr gascon din Tarbes, porneşte spre Paris pentru a-şi face un rost, aşa cum procedau toţi tinerii din vremea lui Ludovic al XIII-lea. Averea tânărului consta numai in cincisprezece scuzi, un căluţ galben amărât şi o scrisoare prin care tatăl său îl recomanda domnului de Treville, căpitanului muşchetarilor, pe care îl cunoscuse odinioară.

Drumul lui d'Artagnan spre Paris este plin de peripeţii. Printre altele, d'Artagnan pierde scrisoarea de recomandare pe care o primise de la tatăl său, motiv pentru care, atunci când va ajunge la Paris, va trebui să facă eforturi pentru a-i câştiga bunăvoinţa domnului de Treville. Deşi are norocul să intre în graţiile căpitanului, tânărul nu reuşeşte la fel de uşor să obţină şi uniforma de muschetar. Mai are de parcurs etapa uceniciei.

Încă de la prima zi petrecută la Paris, d'Artagnan este provocat la duel - pe rând - de trei vestiţi muschetari: nedespărţiţii Athos, Porthos şi Aramis. La vremea aceea, cardinalul Richelieu interzisese duelurile, ceea ce însă nu le făcea mai rare, ci doar mai discrete. Primejdioasa confruntare se dovedeşte începutul unei trainice prietenii: surprinşi de gărzile cardinalului (cu care muschetarii, gărzile regelui, se aflau în permanentă duşmănie), cei patru se unesc şi îşi înfruntă curajos adversarii.

5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Alexandre Dumas:

  • Alexandre Dumas era nepotul marchizului Antoine-Alexandre Davy de la Pailleterie, care a servit guvernul Franţei ca General Comisar de Artilerie în colonia Saint-Domingue (astăzi Haiti). Aici, marchizul s-a căsătorit cu o sclavă de culoare, Marie-Cesette Dumas.
  • Thomas Alexandre Davy de La Pailleterie, tatăl lui Alexandre Dumas, care fusese general al Revoluţiei franceze, a murit când fiul său avea trei ani şi jumătate. Drept urmare, Alexandre Dumas a fost crescut de mama sa şi a primit o educaţie mai degrabă mediocră. Cu toate acestea, copilul va manifesta o deosebită afinitate pentru cărţi şi lectură.
  • După studii neglijate, a lucrat ca funcţionar în biroul unui notar şi a debutat redactând piese de teatru împreună cu prietenul său, vicontele Adolphe Ribbing de Leuven. Aceste prime încercări literare au eşuat.
  • Continuă să scrie teatru şi cunoaşte, în sfârşit, succesul, în 1829, graţie reprezentaţiei cu Henric al III-lea şi curtea sa, la Comedia franceză. Succesul continuă pe toată durata carierei sale literare, în genurile sale predilecte: dramatic şi romanul istoric.
  • Deşi câştigă destul din scris, Dumas este mereu plin de datorii, asigurându-şi un confort mai mare decât îşi poate permite şi cheltuind enorm cu multele femei cu care are aventuri.
elefant.ro
(cartea „59. Cei trei muschetari, vol. 1” de Alexandre Dumas a apărut în librărie la data de 23 decembrie, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com