Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

26. Prima ancheta a lui Maigret / Maigret si batrana doamna
Georges Simenon

26. Prima ancheta a lui Maigret / Maigret si batrana doamna

Titlu: 26. Prima ancheta a lui Maigret / Maigret si batrana doamna

Autor: Georges Simenon

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Nicolae Constantinescu

Număr de pagini: 272

15,99RON
Adaugă în coş

Prima anchetă a lui Maigret şi Maigret şi bătrâna doamnă, sunt mostre de literatură poliţistă de cea mai bună calitate:

Prima anchetă a lui Maigret

În primul caz al comisarului, acţiunea se petrece în anul 1913, iar personajul principal lucrează la sediul poliţiei din Saint George, în subordinea lui Maxime Le Bret. Către miezul nopţii, un tânăr muzician dă năvală în birou şi anunţă că a văzut o femeie ţipând după ajutor, în dreptul unei clădiri din Rue Chaptal, şi apoi a auzit o împuşcătură. Ajuns la faţa locului, Maigret este întâmpinat de locatari (bune cunoştinţe de-ale lui Le Bret) şi asigurat cu un ton glumeţ că totul este în ordine şi că nu s-a întâmplat nimic. Maigret ignoră cuvintele lor şi porneşte să rezolve primul său caz.

Maigret şi bătrâna doamnă

În cel de-al doilea roman, Maigret şi bătrâna doamnă, un caz mai puţin obişnuit îl duce pe Maigret în Normandia: o servitoare a murit otrăvită după ce a băut un pahar cu apă care ar fi trebuit să conţină un somnifer, destinat de fapt stăpânei sale. Cel puţin aşa declară aceasta din urmă, o bătrână şi fermecătoare doamnă, care apelează la comisar pentru descoperirea asasinului.

Din averea de altădată, bătrânei doamne nu i-au mai rămas decât casa în care locuieşte şi câteva bijuterii fără valoare, replici ale colecţiei fabuloase pe care o poseda odinioară. De ce ar fi încercat cineva să o ucidă? E adevărat că doi dintre copiii săi, ispititoarea Arlette şi flegmaticul Theo, au vieţi private tulburi şi purtări care dau de gândit. Totuşi, bănuielile lui Maigret par să se îndrepte în altă parte.

Despre autor

Georges Simenon (1903-1989) rămâne unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori de literatura poliţistă din întreaga lume. A scris peste 200 de romane, traduse în peste cincizeci de limbi, dintre care 75 de romane şi 28 de povestiri îl au drept personaj principal pe celebrul inspector Maigret. Până astăzi, cărţile sale au fost vândute în peste 850 de milioane de exemplare pe întregul mapamond.

Seria Maigret cuprinde cele mai reuşite romane poliţiste ale lui Georges Simenon, care îl au în centrul atenţiei pe celebrul comisar Maigret. Peste 500 de milioane de exemplare vândute, ecranizări de succes, zeci de cărţi ce analizează arta literară şi viaţa lui Georges Simenon, teme muzicale, medalii, monede omagiale, timbre, statui - iată câteva lucruri care marchează ceea ce l-a transformat pe comisarul Maigret într-un adevarat fenomen.

elefant.ro
(cartea „26. Prima ancheta a lui Maigret / Maigret si batrana doamna” de Georges Simenon a apărut în librărie la data de 15 aprilie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com