Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

12. Italianca in Alger (Rossini)
Gioacchino Rossini

12. Italianca in Alger (Rossini)

Titlu: 12. Italianca in Alger (Rossini)

Autor: Gioacchino Rossini

Colecţie: Mari spectacole de operă

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: Carte + CD + DVD

24,99RON
Adaugă în coş

În cadrul colecţiei „Mari spectacole de operă“, va fi distribuită o operă renumită a unuia dintre cei mai populari compozitori italieni, Gioacchino Rossini: Italianca în Alger.

Pachetul cuprinde un album cartonat, un DVD şi un CD cu înregistrări celebre ale operei, totul la preţul de 19,99 lei. Italianca în Alger se alătură unei alte capodopere rossiniene editată de Adevărul în această colecţie, „Bărbierul din Sevilla“. Premiera cu Italianca în Alger, dramma giocoso în două acte, a avut loc în 1813, la Veneţia.

În cele 64 de pagini ale cărţii, iubitorii muzicii de operă vor găsi informaţii esenţiale despre capodopera rossinienă: o prezentare a vieţii şi operei marelui compozitor italian; o descriere a subiectului operei plus un scurt istoric al genezei acestei capodopere (premiera a avut loc la Roma, la 20 februarie 1816), precum şi al montărilor de referinţă cu „Bărbierul...“; informaţiile despre cele două înregistrări, pe CD şi DVD; o prezentare detaliată a acţiunii celor două acte. DVD-ul conţine o înregistrare din 1988 cu o montare a Operei din Köln (dirijor Gabriele Ferro), în care străluceşte, în rolul Rosinei, mezzosoprana Cecilia Bartoli. CD-ul oferă fragmente dintr-o înregistrare a Operei milaneze, din 1952, cu marele dirijor italian Tullio Serafin.

Libretul operei, scris de Cesare Sterbini, se bazează pe comedia lui Beaumarchais, genială satirizare a moravurilor aristocraţiei, care a impus popularul personaj al bărbierului Figaro, sursă de inspiraţie şi pentru Mozart, în „Nunta lui Figaro“. Rossini a trăit între 1792 şi 1868 şi s-a bucurat, în timpul vieţii, de un succes şi de o popularitate greu de imaginat astăzi. O ipotetică întâlnire între compozitor şi viitorul romancier Stendhal este imaginată într-un roman de Frédéric Vitoux, ecranizat de regizorul Nae Caranfil în filmul „Dolce far niente“.

elefant.ro
(cartea „12. Italianca in Alger (Rossini)” de Gioacchino Rossini a apărut în librărie la data de 11 decembrie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com