Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

10. Barbierul din Sevilla (Rossini)
Gioachino Rossini

10. Barbierul din Sevilla (Rossini)

Titlu: 10. Barbierul din Sevilla (Rossini)

Autor: Gioachino Rossini

Colecţie: Mari spectacole de operă

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: Carte + CD + DVD

24,99RON
Adaugă în coş

Cel de-al zecelea număr al supercolecţiei de mari spectacole de operă este dedicat unei capodopere a marelui compozitor italian de operă Gioachino Rossini: Bărbierul din Sevilla. Pachetul include albumul cartonat Bărbierul din Sevilla, care conţine atât un CD, cât şi un DVD (subtitrat în română), cu înregistrări ale operei.

În cele 64 de pagini ale cărţii, iubitorii muzicii de operă vor găsi informaţii esenţiale despre capodopera rossinienă: o prezentare a vieţii şi operei marelui compozitor italian; o descriere a subiectului operei plus un scurt istoric al genezei acestei capodopere (premiera a avut loc la Roma, la 20 februarie 1816), precum şi al montărilor de referinţă cu Bărbierul din Sevilla; informaţiile despre cele două înregistrări, pe CD şi DVD; o prezentare detaliată a acţiunii celor două acte. DVD-ul conţine o înregistrare din 1988 cu o montare a Operei din Köln (dirijor Gabriele Ferro), în care străluceşte, în rolul Rosinei, mezzosoprana Cecilia Bartoli. CD-ul oferă fragmente dintr-o înregistrare a Operei milaneze, din 1952, cu marele dirijor italian Tullio Serafin.

Libretul operei, scris de Cesare Sterbini, se bazează pe comedia lui Beaumarchais, genială satirizare a moravurilor aristocraţiei, care a impus popularul personaj al bărbierului Figaro, sursă de inspiraţie şi pentru Mozart, în Nunta lui Figaro. Rossini a trăit între 1792 şi 1868 şi s-a bucurat, în timpul vieţii, de un succes şi de o popularitate greu de imaginat astăzi. O ipotetică întâlnire între compozitor şi viitorul romancier Stendhal este imaginată într-un roman de Frédéric Vitoux, ecranizat de regizorul Nae Caranfil în filmul Dolce far niente.

elefant.ro%20
(cartea „10. Barbierul din Sevilla (Rossini)” de Gioachino Rossini a apărut în librărie la data de 22 noiembrie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com