Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

10. Alexandru cel Mare

10. Alexandru cel Mare

Titlu: 10. Alexandru cel Mare

Autor: -

Colecţie: Miturile şi Legendele Lumii

Editura: Adevarul

Traducerea: Alexandru Macovescu

Număr de pagini: 80

16,99RON
Adaugă în coş

Pe lângă legendarele fapte de vitejie ale lui Ahile, Ulise şi Enea, cântate de Homer şi Virgiliu, editura noastră vă oferă în acest ultim volum al colecţiei povestea unui erou în carne şi oase: Alexandru Macedon. Minunatele sale isprăvi nu sunt rodul fanteziei poeţilor. Bătăliile pe care le-a purtat şi primejdiile prin care a trecut nu ţin de ficţiune: ele s-au întâmplat aievea.

Aflat mereu în fruntea oastei pe calul său, Alexandru se năpusteşte primul asupra vrăjmaşului. Atunci când îşi repede lancea spre Darius, regele persan, nu se deosebeşte prin nimic de Ahile, care se avânta în luptă cu gând să-l nimicească pe Hector. Când se aventurează în ţinuturi şi pe mări nicicând străbătute de vreun apusean, ne aminteşte, fără doar şi poate, de Ulise, care înfrunta primejdii pentru a-şi potoli setea de cunoaştere.

Alexandru, care, fără a-şi urî duşmanii, îi provoacă pentru a-şi împlini visul de a întemeia un nou imperiu, în care să trăiască în bună pace neamuri felurite, este, totodată, mândrul urmaş al lui Enea, care a încercat să facă din Italia o patrie atât pentru italici, cât şi pentru troieni.

elefant.ro
(cartea „10. Alexandru cel Mare” de a apărut în librărie la data de 02 aprilie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com