Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

07. Don Giovanni (Mozart)
Wolfgang Amadeus Mozart

07. Don Giovanni (Mozart)

Titlu: 07. Don Giovanni (Mozart)

Autor: Wolfgang Amadeus Mozart

Colecţie: Mari spectacole de operă

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: Carte + CD + DVD

24,99RON
Adaugă în coş

Pachetul cu opera lui Wolfgang Amadeus Mozart Don Giovanni conţine două înregistrări audio şi video, pe CD şi pe DVD, şi o carte de 64 de pagini.

DVD-ul prezintă o înregistrare realizată la Köln, în 1991. Baritonul Thomas Allen deţine rolul lui Don Giovanni. Soprana Carolyn James este Donna Anna, basul Ferruccio Furlanetto este Leporello, soprana Carol Vaness a fost distribuită în rolul Donnei Elvira.

Tenorul Kjell Magnus Sandve a primit dificila partitură a lui Don Ottavio. Gürzenich-Orchester din Köln şi Corul Operei din Köln au fost dirijate de James Conlon, iar regia spectacolului a fost realizată de Michael Hampe.

Baritonul britanic Thomas Allen a rămas în istorie drept unul dintre cei mai mari interpreţi ai lui Don Giovanni în anii '80 ai secolului trecut. Allen nu este doar un excelent cântăreţ, ci şi un actor desăvârşit, elegant şi sigur pe sine; Don Giovanni, personajul căruia îi dă viaţă, este aristocrat din cap până-n picioare, însă un aristocrat detestabil. În rolul lui Leporello, Ferruccio Furlanetto impresionează prin timbrul extraordinar şi dicţia perfectă.

Cariera americancei Carolyn James (Donna Anna) a fost uşor umbrită de forma sa fizică nu tocmai longilină, care trezeşte prea puţin interesul regizorilor moderni; cu toate acestea, soprana se achită de rol cu demnitate şi cântă foarte bine.

Lui Michael Hampe i se datorează, ca de fiecare dată, o reprezentaţie coerentă, plăcută din punct de vedere vizual şi iluminată perfect, care se pretează excelent unui prim contact cu opera. Înregistrarea de pe DVD are o durată de 174 de minute.

Pentru înregistrarea de la Viena, din 1955, de pe CD, casa de discuri Decca a apelat la cea mai bună distribuţie pentru Don Giovanni, în care se regăsesc şi câteva nume vieneze. În rolul celor două puşlamale, Don Giovanni şi Leporello, se află o pereche de neînlocuit astăzi: Cesare Siepi (demn succesor al lui Ezio Pinza) şi Fernando Corena; în rolul lui Don Ottavio, la fel de celebrul Anton Dermota. Wiener Philharmoniker şi Corul Wiener Staatsoper au fost dirijate de Josef Krips. Înregistrarea are 70 de minute.

elefant.ro%20
(cartea „07. Don Giovanni (Mozart)” de Wolfgang Amadeus Mozart a apărut în librărie la data de 03 noiembrie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com