Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

05. Otello (Verdi)
Giuseppe Verdi

05. Otello (Verdi)

Titlu: 05. Otello (Verdi)

Autor: Giuseppe Verdi

Colecţie: Mari spectacole de operă

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: Carte + CD + DVD

24,99RON
Adaugă în coş

Cel de-al cincilea titlu din seria „Mari spectacole de operă“, Otello, de Giuseppe Verdi, include un album, cu CD şi DVD.

Opera compusă de Verdi, în patru acte, cu un libret semnat de Arrigo Boito după piesa lui William Shakespeare, a avut premiera la Teatrul Scala din Milano la 5 februarie 1887.

Teatrul liric al lui Giuseppe Verdi (1813-1901) nu aprofundează aspectele psihologice şi istorice atât de complicate din piesele lui Shakespeare. Compozitorul simte nevoia să adapteze piesele, subjugat de expresivitatea, înţelepciunea acestora şi măreţia construcţiilor dramatice. Parcursul artistic al lui Verdi, evoluţia viziunii sale muzicale, se împleteşte cu polivalentele creaţii shakespeariene într-o viziune ataşată de arta şi cultura belcantoului.

Pachetul Otello propune nişte înregistrări de referinţă: pe CD, de la Metropolitan Opera din New York (1948), iar pe DVD, de la Staatsoper Unter den Linden din Berlin (2001). Pe DVD este înregistrat spectacolul dirijat la Berlin, în 2001, de Daniel Barenboim, în regia lui Jürgen Flimm. Otello este interpretat de tenorul Christian Franz, Iago de baritonul Valeri Alexejev, iar Desdemona de soprana Emily Magee. Pe înregistrarea de pe CD de acum jumătate de secol de la Metropolitan Opera din New York, sub bagheta lui Fritz Busch, Otello este interpretat de tenorul Ramón Vinay, Iago - de baritonul Leonard Warren, iar Desdemona este întruchipată de Licia Albanese. Cel mai mare atu al înregistrării este interpretarea lui Ramón Vinay (1911-1996), cel mai bun Otello al tuturor timpurilor.

elefant.ro
(cartea „05. Otello (Verdi)” de Giuseppe Verdi a apărut în librărie la data de 16 octombrie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com