Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Tom si Jerry - DVD 7

Tom si Jerry - DVD 7

Titlu: Tom si Jerry - DVD 7

Autor: -

Colecţie: Tom şi Jerry

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: DVD

19,99RON
Adaugă în coş

Opt noi episoade din celebrul serial „Tom şi Jerry" ajung în casa dumneavoastră pentru a vă completa colecţia: „Răţuşca fericită“, „Robin păcălici“, „La operă“, „Mult zgomot pentru un şoricel“, „Poveste de iarnă“, „Jerry şi pisicuţa“, „Iluzionistul“, „Cel mai bun prieten al unui şoricel“.

Muzica joacă un rol foarte important în filmuleţele de desene animate cu Tom şi Jerry. Coloana sonoră are rolul de a amplifica acţiunea şi de a da un plus de emoţie anumitor scene. Muzica este foarte importantă şi pentru că cele două personaje principale nu vorbesc aproape deloc. Scott Bradley, directorul muzical, a combinat pentru coloana sonoră bucăţi muzicale aparţinând unor genuri diferite de la muzică clasică şi jazz, la pop.

Printre cele mai cunoscute piese clasice folosite în coloana sonoră se numără Rapsodia ungară Nr.2 de Franz Liszt şi fragmente din opera Carmen sau din opera bufă Bărbierul din Sevilla. Nu lipsesc nici cântecele pentru copii, celebre în toată lumea: Frère Jacques şi Alouette. Totodată, directorul muzical Scott Bradley a folosit de multe ori hituri americane din anii '40, dar şi piese din coloanele sonore ale unor filme de succes, precum Vrăjitorul din Oz şi Meet Me in St. Louis. Într-un episod din 1946, însuşi motanul Tom cântă piesa Is You Is Or Is You Ain't My Baby, atunci când îi face curte unei pisici.

Încă din 1940, numeroase generaţii de copii au fost fermecate de cele două personaje, iar desenele animate au fost văzute la televiziunile din 150 de ţări. ­DVD-urile cu scurtmetrajele animate au fost vândute în peste 10 milioane de exemplare numai în Europa, iar episoadele au câştigat, de-a lungul timpului, şapte premii Oscar, alături de alte şase nominalizări.

Îndrăgitele personaje, care se află într-o rivalitate permanentă, au fost create în 1940 de faimoşii William Hanna şi Joseph Barbera pentru studiourile Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). În total, cei doi au scris şi regizat 114 episoade.

Episoadele conţinute:

  1. Happy Go Ducky (Răţuşca fericită)
  2. Robin Hoodwinked (Robin păcălici)
  3. The Cat Above & The Mouse Below (La operă)
  4. Much Ado About Mousing (Mult zgomot pentru un şoricel)
  5. Snowbody Loves Me (Poveste de iarnă)
  6. The Unshrinkable Jerry Mouse (Jerry şi pisicuţa)
  7. Haunted Mouse (Iluzionistul)
  8. The Cat's Me ouch (Cel mai bun prieten al unui şoricel)
libris.ro
(cartea „Tom si Jerry - DVD 7” de a apărut în librărie la data de 23 decembrie, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com