Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Sanatatea aparatelor digestiv si urinar
Larousse

Sanatatea aparatelor digestiv si urinar

Titlu: Sanatatea aparatelor digestiv si urinar

Autor: Larousse

Colecţie: Larousse - Enciclopedia medicala a familiei

Editura: Adevarul

Traducerea: Horia Balan

Număr de pagini: 192

17,99RON
Adaugă în coş

Sanatatea aparatelor digestiv si urinar, cel de-al saptelea volum din colectia “Enciclopedia Medicala a Familiei”, abordeaza cu profesionalism cele mai raspandite probleme de sanatate asociate vietii cotidiene si nu numai. Traiul modern si diversificarea continua a obiceiurilor alimentare aduc dupa sine necesitatea unei informari corecte asupra dietelor sanatoase si prevenirii principalor afectiuni digestive.

Volumul Sanatatea aparatelor digestiv si urinar vă oferă informaţii complete despre funcţionarea aparatelor digestiv şi urinar, dar şi despre rolul sistemului endocrin în menţinerea stării de sănătate a organismului. În cele 192 de pagini ale ghidului veţi găsi atât curiozităţi despre cele trei componente ale corpului uman, cât şi sfaturi utile cu privire la recunoaşterea principalelor afecţiuni, la analizele necesare pentru un diagnostic precis şi la tratamentul lor.

Un capitol important al volumului îl ocupă informaţiile şi recomandările în legătură cu cele trei forme de diabet: insipid (afectează rinichii), zaharat insulinodependent (incapacitatea pancreasului de a secreta insulină) şi zaharat non-insulinodependent (asociat cel mai adesea cu obezitatea şi cu un stil de viaţă dezechilibrat).

Pentru că sistemul endocrin este responsabil cu reglarea tuturor funcţiilor organismului, câteva capitole sunt dedicate tulburărilor glandelor endocrine care ar putea să ne dea peste cap starea de sănătate.

Desigur, se acordă o atenţie deosebită în acest volum importanţei alimentaţiei pentru menţinerea sănătăţii. Un amplu capitol al cărţii este dedicat sfaturilor în ceea ce priveşte dieta pentru fiecare membru al familiei, începând de la cel mai mic, până la cel mai în vârstă. De aici veţi afla care sunt nevoile energetice ale fiecăruia dintre noi, precum şi care sunt principalele vitamine şi minerale care nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică şi sursele principale. Nu sunt neglijate nici recomandările cu privire la măsurile sănătoase de slăbit.

libris.ro
(cartea „Sanatatea aparatelor digestiv si urinar” de Larousse a apărut în librărie la data de 20 iunie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com