Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Retete traditionale din Africa si Orientul Mijlociu (nr. 17)

Retete traditionale din Africa si Orientul Mijlociu (nr. 17)

Titlu: Retete traditionale din Africa si Orientul Mijlociu (nr. 17)

Autor: -

Colecţie: Delicii in bucatarie

Editura: Adevarul

Traducerea: Valentina Iordan

Număr de pagini: 144

17,99RON
Adaugă în coş

Volumul Reţete tradiţionale din Africa şi Orientul Mijlociu, al şaptesprezecelea din colecţia „Delicii în bucătărie“, conţine reţete care mai de care mai apetisante, din Maroc, Libia, Kenya, Israel şi bucătăria arabă. Introducerea este o frumoasă călătorie în lumea gusturilor şi a mirodeniilor specifice acestor zone, prin care puteţi citi despre obiceiuri culinare şi culturale ale popoarelor respective.

Mâncărurile din nordul Africii sunt preparate mai ales din carne de peşte, iar legumele şi fructele care se găsesc din abundenţă acolo sunt la mare căutare. De asemenea, carnea de berbec şi cuşcuşul sunt bucate tradiţionale, alături de ceaiul de mentă, care este considerat o adevărată specialitate şi oferit musafirilor cu dragoste.

Reţetele sunt pentru toate gusturile şi pot fi încercate cu încredere atât de cei pasionaţi de felurile exotice, cât şi de cei mai puţin curajoşi... Salata de morcovi cu chimen, din Maroc, este un exemplu de mâncare simplă şi foarte ­sănătoasă, care se pregăteşte uşor. Cei dornici să experimenteze gusturi noi pot prepara, în schimb, prăjiturele cu apă de flori de portocal sau cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice. În schimb, iubitorii de preparate din carne pot încerca o budincă de pui cu ceapă şi migdale sau un burek cu carne, din Libia, ori perişoare de viţel în sos alb, din Israel.

Preţioasa bucătărie arabă îşi etalează şi ea deliciile şi puteţi încerca oricând celebra friptură de miel, preparată ca la carte, sau tarte picante cu sos şi brânză, ori o combinaţie de miel cu caise. Nu lipsesc nici aşa-numitele „Turnuleţe ale sultanului“, un desert delicios, numai bun de servit cu o cafea turcească.

elefant.ro
(cartea „Retete traditionale din Africa si Orientul Mijlociu (nr. 17)” de a apărut în librărie la data de 02 septembrie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com