Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Reptile si Amfibieni (nr. 4)

Reptile si Amfibieni (nr. 4)

Titlu: Reptile si Amfibieni (nr. 4)

Autor: -

Colecţie: Enciclopedia Disney

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Al patrulea volum al colecţiei „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi” este intitulat „Reptile şi amfibieni”. Cu ajutorul ursuleţului Winnie şi al prietenilor săi, copiii vor descoperi alte două lumi fascinante: cea a reptilelor şi cea a amfibienilor.

Ce este o reptilă? Ce este un amfibian? De câte feluri sunt broaştele şi şerpii şi ce culoare are un cameleon? Răspunsurile sunt date în texte amuzante, scrise pe înţelesul celor mici. Ei vor afla că toate reptilele au sânge rece şi pielea uscată, acoperită cu solzi tari. Corpurile lor au aceeaşi temperatură ca mediul înconjurător. Există aproximativ 3.000 de specii de şerpi, dintre care 400 sunt veninoase (şarpele cu clopoţei, cobra sau vipera). Unele specii de broaşte dorm toată iarna, unii crocodili au între 60 şi 80 de dinţi, adică de două ori mai mulţi faţă de om, iar cameleonii sunt animale singuratice. Salamandra este un amfibian cu multe culori, iar în lume există aproximativ 4.000 de specii de broaşte.

Cangurul Ruf învaţă de la mama sa că ţestoasele nu au dinţi, ele folosindu-şi ciocul ascuţit pentru a-şi tăia hrana, că şerpii nu au urechi şi că există o specie de şopârle cu "fular" la gât, un fel de pliu pe care vietatea şi-l umflă atunci când îi este frică. Tot Winnie le dezvăluie celor mici că salamandra este un amfibian cu multe culori şi că în lume există aproximativ 4.000 de specii de broaşte.

Tigrilă este cel care le va spune copiilor că cea mai grea broască ţestoasă cântăreşte 700 de kilograme, are o lungime de până la trei metri şi poate înota cu viteza unui atlet. Cartea este publicată de Editura Adevărul în colaborare cu Egmont.

cartepedia.ro
(cartea „Reptile si Amfibieni (nr. 4)” de a apărut în librărie la data de 23 decembrie, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com