Carti online anticariat
editura-atman.ro/
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Rembrandt nr. 14

Rembrandt nr. 14

Titlu: Rembrandt nr. 14

Autor: -

Colecţie: Biblioteca de Artă - Pictori de geniu

Editura: Adevarul

Traducerea: Cameleon

Număr de pagini

15,99RON

Rembrandt Hermenszoon van Rijn s-a născut în 1606, la Leiden, în familia morarului Harmen Gerritzon van Rijn şi a soţiei sale.

La 14 ani, Rembrandt s-a devină pictor şi şi-a început ucenicia în atelierul lui Jacob van Swanenburg, artist apreciat la acea vreme în Leiden.După trei ani de studiu, văzându-i talentul, părinţii l-au trimis la Amsterdam, în atelierul lui Pieter Lastman, artist influenţat de arta italiană. Deşi a rămas doar câteva luni alături de Lastman, Rembrandt a deprins stilul narativ al acestuia şi tehnica clarobscurului (contrastul de lumina şi umbră), care urma să devină una dintre caracteristicile importante ale artei sale.

Prima comandă importantă a fost Lecţia de anatomie a doctorului Tulp. Măiestria dovedită a atras atenţia asupra sa. A primit numeroase comenzi, a realizat picturi cu subiecte mitologice şi biblice. S-a căsătorit, în 1634, cu verişoara lui, Saskia, care i-a adus şi o dotă substanţială. S-a stabilit aproape de cartierul evreiesc, o zonă plină de viaţă.

Bucuria de a trăi se reflectă în pictură, mai ales în portretele Saskiei, în compoziţiile în care se autoportretizează alături de soţia sa. Rembrandt este numele cel mai important al "secolului de aur olandez", cum a fost numit veacul al Vll-lea al Barocului, din această parte a Ţărilor de Jos. Portretele lui expresive şi contrastele de lumină şi umbră au dat capodopere ale picturii.


(Acest titlu a fost adăugat în catalogul nostru la data de 23 decembrie, 2009.)
Recenzii
0 produse
Comanda telefonica librarie

Acasă | Căutare | Catalog | Contul meu | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 cartile-adevarul.com