Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Picasso nr. 3
Francesco Galuzzi

Picasso nr. 3

Titlu: Picasso nr. 3

Autor: Francesco Galuzzi

Colecţie: Biblioteca de Artă - Pictori de geniu

Editura: Adevarul

Traducerea: Cameleon

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Biblioteca de artă "Adevărul" se îmbogăţeşte cu un nou titlu. După Michelangelo şi Leonardo Da Vinci, primele două albume oferite de ziarul Adevărul, a venit rândul unui alt titan al picturii.

Pablo Picasso, cofondatorul mişcării cubiste, s-a născut la Malaga, la 25 octombrie 1881 şi s-a stins din viaţă la 8 aprilie 1973. A fost un amant pasional, soţ şi tată. Dar mai presus de orice, a fost cea mai strălucită personalitate artistică a secolului al XX-lea, unul dintre marii maeştri ai penelului, care a rupt definitiv cu convenţiile stilului iluzionist şi figurativ, dominant încă din perioada Renaşterii. Aşa cum tablourile cubiste au descompus realitatea, şi opera lui Picasso este o oglindă care permite urmărirea artei în secolul al XX-lea şi totodată viaţa particulară a artistului. Pânzele lui ne amintesc de un jurnal intim care glorifică frumuseţea şi erotismul femeilor iubite. Este unul dintre puţinii artişti care au reuşit să vândă lucrări la preţuri mari, chiar în timpul vieţii.

După moarte, cota sa a crescut la un nivel ameţitor. În 2004, tabloul "Garcon a la Pipe" (Băiatul cu pipă), pictat în 1905, la vârsta de 24 de ani, a fost vândut cu 104 milioane de dolari.

Nu rataţi un album care vă oferă o privire pătrunzătoare asupra vieţii şi operei lui Pablo Picasso.

elefant.ro
(cartea „Picasso nr. 3” de Francesco Galuzzi a apărut în librărie la data de 30 septembrie, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com