Carti online anticariat
editura-atman.ro/
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Leonardo da Vinci nr. 2
Enrica Crispino

Leonardo da Vinci nr. 2

Titlu: Leonardo da Vinci nr. 2

Autor: Enrica Crispino

Colecţie: Biblioteca de Artă - Pictori de geniu

Editura: Adevarul

Traducerea: Cameleon

Număr de pagini

15,99RON

Biblioteca de artă Adevărul se îmbogăţeşte cu al doilea volum din colecţia Pictori de geniu, "Viaţa şi opera lui Leonardo da Vinci".

Leonardo da Vinci (1452-1519) a rămas în istoria artei ca un reprezentant important al picturii renascentiste, dar şi ca un mit. Datorită uimitoarelor sale invenţii, a activităţii sale de om de ştiinţă, s-a spus că artistul din Vinci a eliberat omul de superstiţiile sale medievale. Chiar dacă niciuna dintre maşinăriile proiectate nu a fost realizată, majoritatea dintre ele îşi găsesc un corespondent în descoperirile ulterioare ale modernităţii. De exemplu, graţie studiului atent asupra zmeielor, Leonardo a proiectat ceva foarte asemănător deltaplanului şi, se pare, tot el a desenat primul şurub aerian - strămoşul helicopterului.

Şi în pictură, Leonardo a reuşit să lase posterităţii multe semne de întrebare. Lucrarea Gioconda, aflată astăzi la Muzeul Luvru din Paris, a atins vârful popularităţii în secolul al XlX-lea. Numeroşi scriitori au fost inspiraţi de modelul androgin şi misterios al Mona Lisei şi au fost create tragedii şi chiar comedii, cum este cea a lui Jules Verne, din 1874, Mona Lisa.

Nu numai opera, ci şi viaţa lui Leonardo a fost pretextul unor mari ecranizări. Inteligenţa, talentul şi sensibilitatea sa ieşită din comun au suscitat interesul cineaştilor, printre care Renato Castellani, în producţia din 1971.


(Acest titlu a fost adăugat în catalogul nostru la data de 23 septembrie, 2009.)
Recenzii
0 produse
Comanda telefonica librarie

Acasă | Căutare | Catalog | Contul meu | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 cartile-adevarul.com