Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Insecte si paianjeni (nr. 3)

Insecte si paianjeni (nr. 3)

Titlu: Insecte si paianjeni (nr. 3)

Autor: -

Colecţie: Enciclopedia Disney

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Cel de-al treilea volum al colecţiei „Prima mea enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi” este intitulată „Insecte şi păianjeni” şi este publicată de Editura Adevărul în colaborare cu Egmont. Veţi face cunoştinţă cu un alt univers fascinant: cel al insectelor şi al păianjenilor. Micuţii cititori vor învăţa că insectele au apărut pe pâmânt înaintea dinozaurilor, că viespile îşi construiesc cuiburile din hârtie, că masculii greieri îşi folosesc aripile nu doar să zboare, ci şi pentru a le cânta femelelor.

Plimbarea prin peisaj prilejuieşte descoperirea unui mare număr de insecte, prezentate în mediul lor de viaţă. În texte scurte şi amuzante, copiii descoperă că există mai multe feluri de a se deplasa ale insectelor - zbor, sărituri sau târât - că ele sunt înveşmântate în cele mai diferite culori, fie uniform, fie pestriţ, şi că în viaţa lor există o mulţime de evenimente. Viaţa şi rostul fiecărei mici vieţuitoare sunt explicate în câteva rânduri. Puii de albină sunt arătaţi în faguri, gărgăriţa îşi expune „hăinuţa cu buline!", furnicile harnice cară greutăţi mai mari decât ele în muşuroi... Sunt urmărite lăcustele, se explică ce sunt miriapozii, copiii află că viespile îşi construiesc cuiburile dintr-un fel de hârtie.

Desigur, nu putea lipsi din vecinătatea furnicii greierele, cu cântecul lui, iar frumuseţea fluturilor, relaţia lor cu florile şi drumurile lungi pe care le străbat în zbor creează, ca şi imaginile libelulei, prilejul unor pagini pline de gingăşie şi de inspirate imagini colorate. Pentru cei care nu ştiau, gărgăriţa este o insectă care protejează florile, când două furnici îşi ating antenele îşi spun una alteia unde se află hrana, iar păianjenul-sferă poate să-şi ţese pânza doar într-o singură oră.

Chiar dacă nu sunt cele mai atrăgătoare fiinţe, păianjenii nu lipsesc din peisaj, cu finele lor pânze ce le servesc de casă şi de capcană pentru alte insecte...

cartepedia.ro
(cartea „Insecte si paianjeni (nr. 3)” de a apărut în librărie la data de 23 decembrie, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com