Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Grigorescu nr. 8
Monitorul Oficial S.A.

Grigorescu nr. 8

Titlu: Grigorescu nr. 8

Autor: Monitorul Oficial S.A.

Colecţie: Biblioteca de Artă - Pictori de geniu

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Viaţa şi opera lui Nicolae Grigorescu, album realizat de Adevărul în colaborare cu Editura Monitorul Oficial, prezintă povestea detaliată a vieţii pictorului, trecând în revistă diferitele etape ale creaţiei sale. După capitolul destinat uceniciei, când picta iconiţe pe care le vindea la bâlci pentru a-şi întreţine familia, Grigorescu a primit primele lucrări importante: i s-a încredinţat zugrăvirea mai multor biserici, preoţii fiind impresionaţi de felul în care tânărul meşter realiza chipurile sfinţilor.

Monografia urmăreşte în continuare dezvoltarea pictorului în timpul studiilor la Paris, dar se opreşte şi asupra desenelor, studiilor şi picturilor sale din timpul Războiului pentru Independenţa României. Însoţind trupele dincolo de Dunăre, artistul urmăreşte, cu mapa de desen în mână, luptele şi schiţează momentele de răgaz ale soldaţilor. Stilul deprins la şcoala impresioniştilor îi permite să surprindă şi să comunice momentul fiecărei acţiuni, iar culoarea pusă în tuşe mici, fragmentate, redă tumultul mişcării. Desenele lui Grigorescu sunt primele reportaje de front în imagini din istoria României.

Grigorescu a consfinţit legătura cu Maria Danciu, cu care convieţuise aproape 20 de ani, pe patul de moarte, din respect pentru femeia care i-a fost alături atâţia ani.

elefant.ro
(cartea „Grigorescu nr. 8” de Monitorul Oficial S.A. a apărut în librărie la data de 04 noiembrie, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com