Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Desertul (nr. 9)

Desertul (nr. 9)

Titlu: Desertul (nr. 9)

Autor: -

Colecţie: Enciclopedia Disney

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Deşerturile este al optulea volum din colecţia Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi. Cartea, bogat ilustrată, descrie regiunile deşertice de pe glob, cu caracteristicile fiecărei zone în parte, prin explicaţii scurte şi foarte clare.

De la definiţia deşertului, la aspectele tigrifice semnalate de simpaticul Tigrilă, copiii călătoresc prin cinci continente - Africa, Asia, Australia, America de Nord şi America de Sud - în căutarea ţinuturilor aride şi a locuitorilor lor. Dunele, motivul pentru care se formează ele, lipsa apei şi prezenţa oazelor îi familiarizează pe micii cititori cu imaginea întinderilor nesfârşite de nisip.

Formele ciudate ale stâncilor din deşertul australian, diversitatea nebănuită a plantelor care cresc în aceste zone, de la numeroasele specii de cactus la curmali sau arborii acacia sunt exemplificate cu ajutorul fotografiilor intens colorate. Florile par mai frumoase în pustietatea deşertului, iar oazele, află copiii, permit viaţa oamenilor şi a animalelor, ba chiar, existenţa piscinelor uneori.

Ce este fata morgana şi de ce se numeşte aşa, de unde îşi iau apă unele animale ale deşertului sau cum rezistă cămilele vreme îndelungată fără hrană şi apă, descoperă Winnie Ursuleţul şi prietenii lui.

Peregrinările nomazilor din deşert, animalele pe care aceştia le cresc pentru a supravieţui, ce sunt gazelele, cum se hrănesc şi cum se apără de duşmani - totul este explicat în textele scurte, tipărite alături de imaginile unei turme de gazele-girafă.

Pe altă pagină apare ruda americană a celebrului cuc, care în loc să zboare preferă să alerge. Lângă broaştele-ţestoase de uscat sunt plasaţi alţi locuitori ai deşertului, cum ar fi periculosul şarpe cu clopoţei. Şi, dacă este vorba despre deşertul australian, apar, desigur, şi câinii dingo, câini sălbatici, care trăiesc în haite.

cartepedia.ro
(cartea „Desertul (nr. 9)” de a apărut în librărie la data de 31 ianuarie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com