Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Cunoasterea umana. De la fizica la sociologie si religie
Giuliano Di Bernardo

Cunoasterea umana. De la fizica la sociologie si religie

Titlu: Cunoasterea umana. De la fizica la sociologie si religie

Autor: Giuliano Di Bernardo

Colecţie: În afara colecţiilor

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: 288

23,99RON
Adaugă în coş

Gândirea lui Giuliano Di Bernardo a evoluat pe două direcţii paralele: a filozofiei şi a masoneriei. În Cunoaşterea umană. De la fizică la sociologie şi religie, el îşi prezintă viziunea iluministă asupra realităţii, în care reflecţiile epistemologice şi gândirea masonică se intersectează şi se contopesc într-o perspectivă unitară. Prin riguroasa cercetare a teoriilor fizicii, biologiei şi sociologiei, completată cu teologia religiilor, el readuce studiul despre om în sfera evoluţiei darwiniste şi îşi orientează ideile spre viitorul omenirii.

Specia umană riscă să dispară, pentru că raţiunea, ajunsă la apogeul puterii sale, nu îşi mai poate stăpâni creaţiile – ştiinţa, tehnica, arta, etica şi religia. Evoluţia a favorizat raţiunea, dar nu şi înţelepciunea necesară pentru limitarea şi îndrumarea acesteia. Raţiunea, făuritoarea marilor civilizaţii umane, acţionează acum, fără să-şi dea seama, spre distrugerea lor. Drept urmare, autorul sugerează că numai sosirea unui Tiran iluminat poate aduce între raţiune şi înţelepciune echilibrul necesar pentru a evita extincţia speciei umane.

elefant.ro
(cartea „Cunoasterea umana. De la fizica la sociologie si religie” de Giuliano Di Bernardo a apărut în librărie la data de 18 iunie, 2012)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com