Carti online anticariat
editura-atman.ro/
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul
Adresa de e-mail:


Parola:

(am uitat parola)Client nou?
Creează un cont

Crima si pedeapsa
Fiodor Mihailovici Dostoievski

Crima si pedeapsa

Titlu: Crima si pedeapsa

Autor: Fiodor Mihailovici Dostoievski

Colecţie: Colectia F.M. Dostoievski

Editura: Adevarul

Traducerea: Antoaneta-Liliana Olteanu

Număr de pagini: 624

19,49RON

În romanul Crimă şi pedeapsă, de F.M. Dostoievski, figura studentului Raskolnikov pune în practică sugestii nietzscheene, dar destinul personajului este răscumpărat prin întâlnirea sa cu reala credinţă creştină.

Povestea studentului Raskolnikov este inspirată de biografia autorului. La 28 de ani, Fiodor Mihailovici Dostoievski a fost osândit la moarte din cauza apartenenţei la o grupare radicală de intelectuali subversivi faţă de ţarul Nicolae I. În ultimul moment, ţarul a decis să-l graţieze, condamnându-l însă la muncă silnică în Siberia. Capodoperă a literaturii universale, Crimă şi pedeapsă oferă cititorului o incursiune în lumea alambicată a conştiinţei umane. Raskolnikov, un student sărac din Sankt-Petersburg, este prins între dilemele fundamental omeneşti legate de viaţă, vinovăţie şi libertate.

Povestea studentului Raskolnikov, una dintre cele mai profunde şi mai rafinate variaţiuni pe tema sufletului ca un câmp de luptă din întreaga literatură, a apărut cam la zece ani după ce scriitorul văzuse moartea cu ochii. La 28 de ani, petrecuse opt luni într-o închisoare din Siberia, urmare a frecventării unui grup anarhist rus, aidoma celor zugrăvite mai târziu în capodopera „Demonii“. Salvarea venise după ce stătuse în faţa plutonului de execuţie. Urmaseră patru ani de muncă silnică în aceeaşi Siberie, ani în care se transformase în reacţionar, îmbrăţişând cu fervoare credinţa propovăduită de Biserica Ortodoxă Rusă. Cei care vor intra pentru prima dată în povestea studentului ucigaş, petrecută într-un oraş mucegăit şi întunecat, kafkian înainte de Kafka, vor intra pe tărâmul nisipurilor mişcătoare şi vor simţi, poate, că nu ajung la liman. Cu cât înaintează, cu atât se afundă în iţele unei istorii de nedescâlcit.


(Acest titlu a fost adăugat în catalogul nostru la data de 22 august, 2011.)
Recenzii
0 produse
Comanda telefonica librarie

Acasă | Căutare | Catalog | Contul meu | Contact | Informaţii | Hartă site

Copyright © 2019 cartile-adevarul.com