Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Creierul si organele de simt
Larousse

Creierul si organele de simt

Titlu: Creierul si organele de simt

Autor: Larousse

Colecţie: Larousse - Enciclopedia medicala a familiei

Editura: Adevarul

Traducerea: Graal Soft SRL

Număr de pagini: 192

17,99RON
Adaugă în coş

Ultimul volum din Enciclopedia medicală a familiei, Creierul şi organele de simţ, cuprinde informaţii esenţiale despre modul în care funcţionează cel mai important organ al corpului, dar şi despre principalele simţuri.

Deşi titlul anunţă numai două teme, cele 192 de pagini ale volumului Creierul şi organele de simţ sunt structurate, de fapt, în trei părţi: creierul şi nervii, organele de simţ şi, ca bonus, psihiatria. Partea despre creier debutează cu o serie de explicaţii privind natura acestui organ şi rolul său deosebit de important ca parte a sistemului nervos. De asemenea, autorii volumului au făcut o trecere în revistă a curiozităţilor privind creierul. De exemplu, aceştia explică diferenţa dintre creierul masculin şi cel feminin.

Mai sunt explicate şi cele trei forme de sensibilitate: exteroceptivă (transmite la creier informaţiile mecanice), proprioceptivă (furnizează informaţii despre poziţia corpului în spaţiu şi intensitatea contracţiilor musculare, necesare în menţinerea echilibrului), interoceptivă (ajută să simţim durerile provocate de o afecţiune a inimii, plămânilor etc.). Tot din această parte a volumului puteţi afla informaţii despre inteligenţă, somn şi despre principalele boli neurologice (demenţa Alzheimer, Parkinson sau epilepsie).

Un capitol important al volumului îl ocupă informaţiile despre organele de simţ şi despre modul în care acestea funcţionează. Autorii descriu diferitele boli care afectează aceste organe, modul în care sunt evaluate, cum pot fi depistate la timp şi, cel mai important, cum pot fi prevenite. Informaţiile despre fiecare organ de simţ sunt însoţite de câte un infografic.

În capitolul „Psihiatria“ sunt trecute în revistă principalele categorii de tulburări mintale şi modul încare sunt diagnosticate acestea. De aici puteţi afla, de exmplu, totul despre mecanismul depresiei şi cum puteţi trăi alături de o persoană care suferă de depresie.

libris.ro
(cartea „Creierul si organele de simt” de Larousse a apărut în librărie la data de 25 iunie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com