Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Codul Muncii 2011 - pe intelesul tuturor
Casa de Avocatura Pop, Savin si Asociatii

Codul Muncii 2011 - pe intelesul tuturor

Titlu: Codul Muncii 2011 - pe intelesul tuturor

Autor: Casa de Avocatura Pop, Savin si Asociatii

Colecţie: În afara colecţiilor

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: 208

10,99RON
Adaugă în coş

Codul Muncii 2011, pe înţelesul tuturor are 208 de pagini şi explică într-un limbaj accesibil noutăţile aduse de noua lege.

Volumul conţine un argument semnat de Grigore Cartianu, urmat de o prefaţă care explică unde se plasa până acum România faţă de restul Europei în relaţiile dintre salariaţi şi angajatori. Cartea cuprinde şi textul noului Cod, care intră în vigoare la 1 mai, iar cele mai importante prevederi ale noii legi sunt explicate şi adnotate de specialişti de la societatea civilă de avocaţi „Pop, Savin & Asociaţii“.

Noul Cod va permite firmelor să-şi redimensioneze rapid activitatea pentru a supravieţui perioadelor de criză precum cea de acum. În astfel de situaţii, statele şi companiile au de ales între diminuarea ratei de ocupare şi reducerea temporară a orelor de muncă. La noi, din cauza legislaţiei rigide, nu a fost posibilă decât prima variantă. Codul care întră în vigoare peste câteva zile permite diminuarea temporară a săptămânii de lucru până când compania depăşeşte perioada dificilă. În cazul reducerii activităţii din motive economice, tehnologice care depăşesc 30 de zile, firma poate reduce săptămâna de muncă de la cinci la patru zile.

Preavizul: Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului, spune noul Cod. Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

Concediul fracţionat: În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să o facă astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 10 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt. Până acum, perioada minimă a concediului fracţionat era de 15 zile.

elefant.ro
(cartea „Codul Muncii 2011 - pe intelesul tuturor” de Casa de Avocatura Pop, Savin si Asociatii a apărut în librărie la data de 25 iunie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com