Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Cei Patruzeci si Cinci, vol. II
Alexandre Dumas

Cei Patruzeci si Cinci, vol. II

Titlu: Cei Patruzeci si Cinci, vol. II

Autor: Alexandre Dumas

Colecţie: Colecţia Alexandre Dumas

Editura: Adevarul

Traducerea: Nicolae Constantinescu

Număr de pagini: 464

16,99RON
Adaugă în coş

O ficţiune istorică, romanul „Cei Patruzeci şi Cinci“ porneşte de la evenimentele petrecute spre sfârşitul veacului al XVI-lea, mai exact în anii 1585-1586.

Cei Patruzeci şi Cinci a fost scris între anii 1847 şi 1848 în colaborare cu Auguste Maquet, romancier şi dramaturg francez cunoscut în lumea literară mai ales datorită prieteniei cu Alexandre Dumas. Povestea romanului se desfăşoară la 13 ani după masacrul din noaptea Sfântului Bartolomeu, când Franţa este încă în plină tensiune din cauza „războiului religiilor“ şi a luptei pentru putere. Structurat pe trei planuri, Cei Patruzeci şi Cinci este o cronică prin excelenţă a stării politice şi sociale ale secolului al XVI-lea: romanul urmăreşte evenimentele tulburi din Parisul acelor vremuri, ascensiunea la putere a lui Henric al IV-lea de Navara şi deruta ducelui d'Anjou, în Flandra. Dumas conduce cu măiestrie inţele intrigilor şi alternează scenele de război cu cele de iubire.

Despre autor:

Alexandre Dumas (24 iulie 1802 - 5 decembrie 1870) a fost funcţionar în biroul unui notar, dar şi angajat al Ducelui d'Orléans până să ajungă celebru ca scriitor. În scurt timp, devine unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori de roman istoric, semnând mari opere, cum ar fi „Cei trei muschetari“ sau „Contele de Monte-Cristo“.

elefant.ro
(cartea „Cei Patruzeci si Cinci, vol. II” de Alexandre Dumas a apărut în librărie la data de 02 aprilie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com