Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Aventurile lui Sherlock Holmes, vol. IV
Sir Arthur Conan Doyle

Aventurile lui Sherlock Holmes, vol. IV

Titlu: Aventurile lui Sherlock Holmes, vol. IV

Autor: Sir Arthur Conan Doyle

Colecţie: Colecţia Sir Arthur Conan Doyle

Editura: Adevarul

Traducerea: Emilia Oanta, Adina Claudia Begu

Număr de pagini: 448

16,99RON
Adaugă în coş

Cum toate lucrurile bune trebuie să aibă un sfârşit, iată că a venit timpul şi pentru ultimul volum al aventurilor complete ale lui Sherlock Holmes, nemuritorul personaj creat de Sir Arthur Conan Doyle.

Personajul creat de Conan Doyle este prototipul detectivului din romanele mystery de tipul whodunit, el servind ulterior drept influenţă eroilor creaţi de Agatha Christie (Hercule Poirot) sau Ellery Queen. Britanic până în măduva oaselor, Sherlock Holmes este unul dintre cele mai cunoscute personaje din literatura universală, popularitatea sa depăşind-o cu mult pe cea a creatorului său. Scriitorul britanic nu este însă doar creatorul lui Holmes, el este şi autorul unei serii de romane science-fiction avându-l drept erou pe excentricul profesor Challenger, dintre care cel mai cunoscut este „The Lost World“.

Seria ecranizărilor cu Sherlock Holmes este nesfârşită, culminând cu cel mai recent film al lui Guy Ritchie, care frizează parodia textelor clasice ale lui Conan Doyle. Printre cele mai neconvenţionale filme dedicate personajului se numără însă „Viaţa particulară a lui Sherlock Holmes“ / „The Private Life of Sherlock Holmes“ (1970), în care regizorul-scenarist Billy Wilder „revizitează“ într-un mod inteligent mitul, oferind o nouă şi intrigantă perspectivă asupra clasicului personaj.

libris.ro
(cartea „Aventurile lui Sherlock Holmes, vol. IV” de Sir Arthur Conan Doyle a apărut în librărie la data de 25 iunie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com