Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Aventurile lui Sherlock Holmes, vol. I
Sir Arthur Conan Doyle

Aventurile lui Sherlock Holmes, vol. I

Titlu: Aventurile lui Sherlock Holmes, vol. I

Autor: Sir Arthur Conan Doyle

Colecţie: Colecţia Sir Arthur Conan Doyle

Editura: Adevarul

Traducerea: Doina Puicea, Luiza Ciocsirescu

Număr de pagini: 448

16,99RON
Adaugă în coş

Din 1887, când a văzut lumina tiparului Un studiu în roşu, primul roman din serie, detectivul londonez a fascinat milioane de cititori. Celebru pentru raţionamentele sale strălucite, Holmes a fost construit după un personaj real: Joseph Bell, profesor de chirurgie la Facultatea de Medicină din Edinburgh. Personalitatea puternică a doctorului, spiritul său de observaţie, precum şi atenţia cu care cerceta fiecare pacient în parte l-au impresionat pe Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930), care a împrumutat cele mai multe dintre însuşirile doctorului, pentru a-şi crea propriul personaj.

Aventura rubinului albastru este titlul uneia dintre cele 12 povestiri din cea de-a doua parte a acestui volum. Toate cele 12 cazuri sunt povestite de către doctorul Watson, însoţitorul lui Sherlock Holmes şi catalizatorul proceselor logice ale acestuia. Puteţi citi povestiri printre care se numără: Scandal în Boemia, Liga Roşcaţilor, Un caz de identitate, Misterul din Valea Boscombe, Cei cinci sâmburi de portocală, Omul cu buza strâmbă.

libris.ro
(cartea „Aventurile lui Sherlock Holmes, vol. I” de Sir Arthur Conan Doyle a apărut în librărie la data de 07 iunie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com