Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

Apele (nr. 6)

Apele (nr. 6)

Titlu: Apele (nr. 6)

Autor: -

Colecţie: Enciclopedia Disney

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Al şaselea volum din colecţia „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi“ se numeşte „Apele“.

Ursuleţul Winnie şi prietenii săi, Tigrilă şi Aiurel, spun poveşti extraordinare despre apele stătătoare (oceane, mări şi lacuri), dar şi despre cele curgătoare (fluvii, râuri şi izvoare). Atât în apele dulci, cât şi în cele sărate se găsesc vieţuitoare şi plante minunate.

Două treimi din suprafaţa Pământului sunt acoperite de ape, chiar şi dedesubtul zonelor deşertice.

Mai mult, într-o singură picătură de apă de ocean se află milioane de forme de viaţă. Totalitatea organismelor vii, vegetale şi animale care trăiesc în apă, poartă numele de plancton şi constituie hrana peştilor şi a altor animale acvatice.

În lumea acvatică, întâlnim nenumărate curiozităţi. De exemplu, ştiaţi că un vierme de mare poate ajunge şi la 1,2 metri lungime? Sau că există un animal, numit castravetele-de-mare care e dotat cu tentacule în jurul gurii, cu care adună hrana de prin nisip? Seara, copiii folosesc o lampă, pentru a vedea să citească sau să se uite pe cărţile cu poze colorate. Dar ştiaţi că la fel fac şi unii peşti care trăiesc în apele adânci ale oceanului, unde este foarte întuneric?

„Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi" vă va arăta, în poze extraordinare, ce înseamnă apa pentru lumea în care trăim. Apa înseamnă viaţă, deci foarte multă culoare!

cartepedia.ro
(cartea „Apele (nr. 6)” de a apărut în librărie la data de 06 ianuarie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com