Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

95. Odiseea capitanului Blood
Rafael Sabatini

95. Odiseea capitanului Blood

Titlu: 95. Odiseea capitanului Blood

Autor: Rafael Sabatini

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Sinziana Mihalache

Număr de pagini: 352

13,99RON
Adaugă în coş

Intrigi şi lupte pentru putere, mistere şi trădări, corăbii de piraţi, insule exotice, viaţa trăită pe muchie de cuţit, îngemănată cu moartea pândind la flecare pas - iată ce-i rezervă destinul lui Peter Blood, gentleman englez şi medic de renume, care-şi practică liniştit meseria în Bridgewater.

Insă, în clipa când în oraş izbucneşte o revoltă condusă de ducele de Mounmoth, împotriva armatei regale, eroul nostru se pomeneşte prins în iţele întortocheate ale unei conspiraţii cu miros de trădare şi este arestat de armata regală. Iar preţul pe care trebuie să-l plătească pentru cea mai înaltă crimă împotriva suveranului este sclavia: Blood, deşi nevinovat, este trimis împreună cu 1100 de rebeli pe plantaţiile din Barbados ale Lordului Sunderland. Acolo, eroul nostru se vede nevoit să apeleze la geniul său tactic pentru a supravieţui. Şansa lui este colonelul Bishop, cel care îl cumpără pentru modesta sumă de zece lire şi care îi recunoaşte calităţile de medic.

După ce insula este atacată de spanioli, Peter, împreună cu alţi rebeli, reuşeşte să evadeze şi pune mâna pe corabia spaniolă, nu înainte de a o salva pe fiica colonelului Bishop, frumoasa Arabella, de care se îndrăgostise. De-abia acum încep aventurile lui Peter Blood, care este numit căpitan şi pleacă la bordul navei sale spre insula Tortuga pentru a-şi consolida o flotă şi a porni propriul război împotriva nedreptăţii.

6 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Rafael Sabatini:

  1. Rafael Sabatini s-a născut în 1875, la 29 aprilie, în Italia. Părinţii săi au fost Anna şi Vicenzo Sabatlnl, cunoscuţi interpreţi de operă.
  2. Încă de la o vârstă fragedă, Rafael a fost expus la mai multe influenţe culturale, trăind cu bunicul său în Anglia, apoi la 7 ani a fost înscris la o şcoală din Portugalia, iar adolescenţa a trăit-o în Elveţia.
  3. La 17 ani, datorită cunoştinţelor lingvistice acumulate, tatăl său a decis să-l trimită în Liverpool, Anglia, pentru a-şi asigura un viitor mai bun.
  4. În 1902 a scris primul său roman, "The lovers of Yvone".
  5. În 1921 Sabatini scrie unul dintre cele mai faimoase şi mai bine vândute romane de aventuri din toate timpurile, "Scaramouche".
  6. Odiseea Căpitanului Blood a cunoscut o celebră ecranizare în 1935, cu Errol Flynn în rolul protagonistului şi Olivia de Havilland în rolul Arabellei
elefant.ro
(cartea „95. Odiseea capitanului Blood” de Rafael Sabatini a apărut în librărie la data de 11 septembrie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com