Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

92. Tarzan din neamul maimutelor
Edgar Rice Burroughs

92. Tarzan din neamul maimutelor

Titlu: 92. Tarzan din neamul maimutelor

Autor: Edgar Rice Burroughs

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Antoaneta Ralian

Număr de pagini: 272

13,99RON
Adaugă în coş

Unul dintre cele mai palpitante şi mai celebre romane de aventuri ale tuturor timpurilor, Tarzan din neamul maimuţelor spune povestea lui John Clayton, fiul unor aristocraţi englezi, născut in junglă şi adoptat de o familie de gorile. După moartea părinţilor (tatăl său este ucis de către regele gorilelor, fiorosul Kerchak), Clayton este numit Tarzan („piele albă") de maimuţa Kala, care îl creşte ca pe propriul său fiu.

Vieţuind printre animalele junglei, după legile pe care le dictează lupta crâncenă pentru supravieţuire, Tarzan ajunge să împrumute comportamentul, deprinderile şi instinctele lor sălbatice, care se grefează pe un fond de umanitate ce nu poate fi tăgăduită: atacat de o gorilă imensă, o omoară fără să clipească cu cuţitul descoperit în cabana unde locuiseră cândva părinţii săi adevăraţi, în schimb durerea lui nu cunoaşte margini când Kala, mama sa adoptivă, este ucisă de un vânător nemilos dintr-un trib african.

Astfel, contactele lui Tarzan cu făpturi asemenea lui, de care se simte inexplicabil legat, nu stau sub cele mai fericite auspicii, însă lucrurile vor o întorsătură neaşteptată atunci când, în sfârşit, tânărul întâlneşte primii oameni albi, cu atât mai mult cu cât printre ei se află Jane Porter, o fată frumoasă, cu trăsături delicate, de care eroul nostru se îndrăgosteşte. Tarzan din neamul maimuţelor deschide ciclul de aventuri dedicate faimosului om al junglei, atât de iubit de cititorii de toate vârstele.

6 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Edgar Rice Burroughs:

  1. Edgar Rice Burroughs este considerat strămoşul science-fictionului american, fiind şi creatorul celebrului personaj Tarzan.
  2. Burroughs a urmat Academia Militară din Michigan, având o scurtă carieră militară. A fost încorporat în Cavaleria a 7-a în Arizona şi in Forţele de Rezervă din Illinois.
  3. Burroughs a creat în total 68 titluri, toate făcând parte din serii populare. Titlul de referinţă a lui Burroughs, Tarzan din neamul maimuţelor, a apărut in 1912, fiind urmat de încă 24 de aventuri ale lui Tarzan.
  4. În 1913 a fondat propria sa editură, Edgar Rice Burroughs, Inc. iar în 1934 Burroughs-Tarzan Enterprises şi Burroughs-Tarzan Pictures.
  5. Romanele SF ale lui Burroughs sunt pline de simţul aventurii, purtându-l pe cititor în lumi îndepărtate şi necunoscute.
  6. În 1933 Edgar Rice Burroughs a fost ales primar in California Beach, iar in timpul Celui De-al Doilea Război Mondial a fost corespondent de război.
elefant.ro
(cartea „92. Tarzan din neamul maimutelor” de Edgar Rice Burroughs a apărut în librărie la data de 13 august, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com