Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

91. Preria
James Fenimore Cooper

91. Preria

Titlu: 91. Preria

Autor: James Fenimore Cooper

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Constanta Tanasescu

Număr de pagini: 464

15,99RON
Adaugă în coş

Aventurile lui Ochi-de-Soim este o serie de cinci romane care au ca eroi pe temerarii colonisti albi si indienii cu suflet nobil, care lupta pentru supravietuire. Cine este Ochi-de-soim ? Numele lui este Nathaniel Bumppo, un orfan european, crescut de indienii delaware, caruia dusmanii si prietenii i-au dat multe supranume: Vanatorul de cerbi, Calauza, Ochi-de-soim, Carabina Lunga...

Respectat de triburile de indieni, delawari, irokezi sau huroni, admirat sau detestat de colonisti si de militari, Ochi-de-Soim ne conduce intr-un vartej de aventuri prin prerie, munti salbatici si paduri intunecate in regiunea salbatica a Marilor Lacuri. In Preria pune fata in fata, pe de o parte, doua triburi de indieni, Sioux si Pawnee, ce se lupta pentru controlul teritoriului si pe de alta parte doua grupuri de calatori europeni. Este ultimul roman in care apare Nathaniel Bumpo ( Ochi-de-Soim ), departe de zilele in care era "Vanatorul de caprioare", ajuns la varsta de 80 de ani, dar totusi, puternic ca un urs batran, respectat de colonisti si de indieni, deopotriva. In romanul Preeria James Fenimore Cooper deplange distrugerea zonelor salbatice ale Americii in urma actiunii colonistilor.

James Fenimore Cooper este considerat primul romancier american si a devenit celebru în toata lumea datorita ciclului Aventurile lui Ochi-de-soim, compus din Pionierii, Ultimul mohican, Preria, Calauza si Vânatorul de cerbi.

libris.ro
(cartea „91. Preria” de James Fenimore Cooper a apărut în librărie la data de 15 august, 2012)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com