Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

87. A Doua Fundatie
Isaac Asimov

87. A Doua Fundatie

Titlu: 87. A Doua Fundatie

Autor: Isaac Asimov

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Emilian Bazac

Număr de pagini: 256

13,99RON
Adaugă în coş

Demult, pe când forţele Imperiului Galactic slăbeau, ameninţând să arunce lumea în bezna ignoranţei şi a barbariei, Hari Seldon, ultimul mare savant al vremurilor sale, a înţeles că numai un bastion al oamenilor de ştiinţă poate să apere cunoştinţele omenirii şi să ţină piept forţelor întunecate. Aşa s-a născut Fundaţia, pe îndepărtata planetă Terminus.

Acum, după mulţi ani, Fundaţia zace în ruine, nimicită de un monstru imprevizibil care manipulează voinţa oamenilor pentru a dobândi puterea absolută asupra ultimelor vestigii ale uriaşei împărăţii galactice. Nu-i stă împotrivă decât o legendă care începe să prindă contur pe neaşteptate, spre disperarea savanţilor supravieţuitori care se simt ameninţaţi: se spune că există o a doua Fundaţie, consacrată ştiinţelor mentale, care acţionează pe căi neştiute pentru a împlini profeţiile legendarului Hari Seldon. Până acum, cel mai straşnic păzit secret dintre toate — locul unde se găseşte a doua Fundaţie — a rămas ascuns, însă membrii primei Fundaţii au recrutat-o pe tânăra Arcadia Darell, păstrătoarea unei taine teribile, şi încep căutările disperate şi lupta crâncenă pentru supravieţuire.

8 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Isaac Asimov:

  1. Isaac Asimov a fost bun prieten cu celebrul scriitor Kurt Vonnegut şi cu Gene Roddenberry, creatorul serialului Star Trek.
  2. Scriitorului nu-i plăcea sa meargă cu avionul, preferând vaporul sau trenul, în plus, era agorafob. Ştia să ghicească ora exactă şi se lăuda cu acest dar. Un asteroid şi un crater de pe planeta Marte îi poartă numele. Documentele sale personale sunt arhivate, începând cu 1965, în Biblioteca Memoriala Mugar din cadrul Universităţii din Boston, unde ocupă 464 de cutii aşezate de-a lungul a 71 de metri de spaţiu de raft. Asimov este "inventatorul" androizilor şi al creierului pozitronic, precum şi al unei întregi tehnologii ficţionale, familiară publicului graţie serialului Star Trek. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Asimov lucrează la Staţia de experimente aero-navale a Arsenalului Marinei din Philadelphia. Cartea care îi aduce recunoaşterea internaţională este Fundaţia (1950), urmată de Fundaţia şi Imperiul (1952) şi A doua Fundaţie (1953), care alcătuiesc Trilogia Fundaţiei, una dintre cele mai aclamate serii de gen. Din acest motiv, în 1966 trilogia îi aduce lui Isaac Asimov prestigiosul Hugo Award pentru cea mai bună serie din toate timpurile.
cartepedia.ro
(cartea „87. A Doua Fundatie” de Isaac Asimov a apărut în librărie la data de 29 iulie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com