Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

86. Fundatia. Fundatia si Imperiul
Isaac Asimov

86. Fundatia. Fundatia si Imperiul

Titlu: 86. Fundatia. Fundatia si Imperiul

Autor: Isaac Asimov

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Dan-Mihai Pavelescu, Gabriel Stoian

Număr de pagini: 558

13,99RON
Adaugă în coş

"Imperiul Galactic se prăbuşea. Era un imperiu colosal care îngloba milioane de lumi, intinzându-se de la un capăt la celalalt al nemărginitei spirale duble, cunoscută sub numele de Calea Lactee. Însăşi prăbuşirea sa era colosala şi mai avea înca un lung drum de parcurs."

Într-un viitor atât de îndepărtat, încât Pământul a dispărut cu totul din amintirile oamenilor, Imperiul stăpâneşte peste o galaxie al carei destin frământat o împinge spre buza prăpastiei. Hari Sheldon, creatorul revoluţionarei ştiinţe numite psihoistorie, prevede ce îi rezervă viitorul acestei lumi în declin - un ev întunecat al ignoranţei, barbariei şi războaielor fără sfârşit. Pentru a pune la adăpost cunoştinţele omenirii, Seldon adună cele mai strălucite minţi ale Imperiului pe o planetă de la marginea galaxiei şi numeşte această ultimă fortăreaţă a spiritului Fundaţia. Aşa începe cronica luptei împotriva întunericului şi barbariei. Având de partea lor ştiinţa şi tehnologia, savanţii înfruntă Imperiul ce se dezlănţuie cu atât mai violent, cu cât îşi presimte crepusculul. Când, hotărât să îi restaureze gloria de odinioară, ambiţiosul general Bel Riose (sonoritatea asemănătoare cu cea a numelui Bellsarius nu e întâmplătoare!), întoarce armele împotriva Fundaţiei, savanţii îşi dau seama că singura şansă de salvare a omenirii trebuie căutată în profeţiile lui Hari Seldon.

8 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Isaac Asimov:

  1. Isaac Asimov a fost bun prieten cu celebrul scriitor Kurt Vonnegut şi cu Gene Roddenberry, creatorul serialului Star Trek.
  2. Scriitorului nu-i plăcea sa meargă cu avionul, preferând vaporul sau trenul, în plus, era agorafob. Ştia să ghicească ora exactă şi se lăuda cu acest dar. Un asteroid şi un crater de pe planeta Marte îi poartă numele. Documentele sale personale sunt arhivate, începând cu 1965, în Biblioteca Memoriala Mugar din cadrul Universităţii din Boston, unde ocupă 464 de cutii aşezate de-a lungul a 71 de metri de spaţiu de raft. Asimov este "inventatorul" androizilor şi al creierului pozitronic, precum şi al unei întregi tehnologii ficţionale, familiară publicului graţie serialului Star Trek. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Asimov lucrează la Staţia de experimente aero-navale a Arsenalului Marinei din Philadelphia. Cartea care îi aduce recunoaşterea internaţională este Fundaţia (1950), urmată de Fundaţia şi Imperiul (1952) şi A doua Fundaţie (1953), care alcătuiesc Trilogia Fundaţiei, una dintre cele mai aclamate serii de gen. Din acest motiv, în 1966 trilogia îi aduce lui Isaac Asimov prestigiosul Hugo Award pentru cea mai bună serie din toate timpurile.
(cartea „86. Fundatia. Fundatia si Imperiul” de Isaac Asimov a apărut în librărie la data de 29 iulie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com