Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

76. Nimic nou pe frontul de Vest. Cuibul visurilor
Erich Maria Remarque

76. Nimic nou pe frontul de Vest. Cuibul visurilor

Titlu: 76. Nimic nou pe frontul de Vest. Cuibul visurilor

Autor: Erich Maria Remarque

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Ilinca Pandele, Sanda Munteanu

Număr de pagini: 352

13,99RON
Adaugă în coş

Nimic nou pe frontul de Vest

Cu siguranţă cel mai cunoscut roman al autorului Erich Maria Remarque, Nimic nou pe frontul de Vest este o adevărata capodoperă ce militează împotriva războiului. Se spune că această carte ar fi ajuns chiar in mâinile lui Hitler, care ar fi interzis-o. Autorul, el însuşi veteran al Primului Război Mondial, în care a fost inrolat la vârsta fragedă de doar 18 ani, descrie violenţa incredibilă, atât fizică cât şi psihică, de care au dat dovada nemţii. Cartea spune povestea lui Paul Baumer, un soldat care, îndemnat de un profesor, se alătură armatei germane la începutul Primului Război Mondial. El ajunge pe front alături de alţi câţiva prieteni (dintre care cei mai importanţi sunt Tjaden, Muller şi Kropp. Întâlnirea cu Stanislaus Katczinsky, un soldat mai în vârstă care-i devine mentor, îl marchează. Cartea nu se concentrează asupra faptelor eroice ale personajelor, ci asupra altor realităţi de pe frontul de luptă. Anul trecut, în iunie, au început filmările pentru o peliculă ce are la bază tema acestei cărţi, producţie ce va fi lansată cel mai probabil până la finele anului 2010.

Cuibul visurilor

Este primul roman al lui Erich Maria Remarque. Autorul a început să-l scrie in jurul vârstei de 16 ani şi l-a finalizat chiar înainte de a se înrola în Primul Război Mondial.

8 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Erich Maria Remarque:

  1. S-a născut la 22 iunie 1898, la Osnabruck, în Germania (ca fiu al unei familii de muncitori).
  2. Este poate cel mai popular autor german al secolului al XX- lea, cunoscut în special pentru romanul său Nimic nou pe frontul de Vest
  3. Primele tentative de a scrie datează de când avea 16 ani.
  4. În iunie 1916, la doar 18 ani, a publicat primul roman, Cuibul visurilor. La scurt timp, 21 noiembrie, a fost recrutat în batalionul de rezervă al Regimentului Infanterie 78 şi trimis pe frontul de Vest. La 31 iulie 1917 este rănit grav la piciorul stâng, la braţul drept, dar şi la gât;
  5. În 1924 a început să-şi scrie numele Remarque (de altfel acesta fusese numele familiei sale pe linie paternă, până când bunicul lui l-a schimbat în secolul al XIX-lea în Remark). De numele mijlociu, Maria, a început să se folosească abia din nov. 1922.
  6. A lucrat în mai multe profesii: librar, om de afaceri, profesor, jurnalist, dar şi editor. Primul job plătit ca scriitor a fost la o publicaţie tehnică, Continental Rubber Company.
  7. Prima căsnicie a fost cu actriţa Ilse Jutta Zambona, în 1925. Dar mariajul a fost extrem de zbuciumat, ambii parteneri fiind infideli. Au divorţat, dar s-au recăsătorit in 1938.
  8. În 1958 s-a recăsătorit cu Paulette Goddard, alături de care a stat până la moartea sa la 25 septembrie 1970, la vârsta de 72 de ani. A fost înmormântat catolic, la cimitirul Ronco din Ticino (Elveţia).
(cartea „76. Nimic nou pe frontul de Vest. Cuibul visurilor” de Erich Maria Remarque a apărut în librărie la data de 18 mai, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com