Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

75. Omul invizibil + Razboiul Lumilor
H.G. Wells

75. Omul invizibil + Razboiul Lumilor

Titlu: 75. Omul invizibil + Razboiul Lumilor

Autor: H.G. Wells

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Cristina Jinga

Număr de pagini: 416

13,99RON
Adaugă în coş

Omul Invizibil

Omul Invizibil este un roman SF publicat de Wells în 1897. Personajul principal este Griffin, un om de ştiinţa care dezvoltă o teorie potrivit căreia orice om poate deveni invizibil dacă indicele de reflexie îi este modificat. El încearcă chiar pe pielea lui această teorie, însă îşi dă seama că fenomenul este ireversibil. Astfel, înnebuneşte de furie căci nu mai poate deveni un om normal şi e condamnat să rămână invizibil. Pentru a-si ascunde "handicapul", Grlffin, devenit omul invizibil, îşi înveleşte corpul cu feşe, se îmbracă cu haine lungi şi poartă mereu ceva pe cap. Cartea a inspirat mai mulţi regizori de film, dar pelicula recentă semnată de Paul Verhoeven, cu Kevin Bacon în rolul principal, este cea mai bine primită de spectatori şi critică, fiind nominalizată la Oscar.

Războiul lumilor

Războiul lumilor, un alt roman SF de succes semnat de Wells, are în centrul atenţiei un bărbat ce străbate Londra în timp ce Pământul este cotropit de marţieni. Se pare că acesta este primul roman în care este descris un posibil conflict între pământeni şi locuitori ai altei planete. Cartea urmăreşte două fire epice: unul - despre venirea marţienilor, celălalt - despre Pământul sub stăpânirea forţelor extraterestre. Când un "meteorit" aterizează în Sud-Vestul Londrei aproape de casa povestitorului, el este primul care descoperă că obiectul este de fapt un aparat extraterestru, de forma unui cilindru. Când aparatul se deschide, din el ies fiinţele extraterestre, descrise ca fiind de dimensiunea unor urşi, dar având opt membre. La scurt timp după aterizarea cilindrului pe Pământ, pentru a se proteja, naratorul se refugiază într-un buncăr.

6 lucruri pe care trebuie să le ştii despre H.G. Wells:

  1. S-a născut la 21 septembrie 1866, în Londra. Romancier englez recunoscut cu precădere pentru scrierile sale SF, a fost şi este apreciat pentru scrierile pe teme de istorie şi politică. Dintre cele mai de seamă titluri ale lui amintim: Maşina timpului, Insula doctorului Moreau, Omul invizibil, Războiul lumilor şi Primii oameni pe Lună.
  2. A fost supranumit, alături de Jules Verne, "părinte al SF-ului".
  3. În octombrie 1879, sprijinit de mama sa, Wells a devenit 'ucenic de profesor' la Şcoala Naţională din Wookey (Somerset). A fost demis în scurt timp, pentru incompetenţă. Un an mai târziu, a câştigat o bursă la Şcoala Normală de Ştiinţe din Londra, unde a studiat biologia cu Thomas Henry Huxley. După absolvire, a contribuit la înfiinţarea Colegiului Regal de Ştiinţe Asociate, al cărui preşedinte a fost din 1909.
  4. În 1891, s-a căsătorit cu verişoara lui, Isabel Mary Wells, dar a părăsit-o după doar trei ani de convieţuire. În 1894 a început o relaţie cu una dintre studentele sale, Amy Catherine Robbins. Cei doi s-au şi căsătorit în 1895 şi au avut doi copii, George Philip ("Gip", născut în 1901) şi Frank Richard (născut în 1903).
  5. Wells a suferit de diabet şi în 1934 a întemeiat o fundaţie-centru de cercetare ce azi poartă numele "Diabetes UK".
  6. A murit la 13 august 1946, din cauze necunoscute, în casa sa din Regent Park (Londra). Se bănuieşte doar că diabetul sau un cancer de ficat ar fi fost cauza decesului. La casa sa din Regent Park se găseşte şi astăzi o placă comemorativă.
elefant.ro
(cartea „75. Omul invizibil + Razboiul Lumilor” de H.G. Wells a apărut în librărie la data de 11 aprilie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com