Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

64. Sarpele cu pene
D. H. Lawrence

64. Sarpele cu pene

Titlu: 64. Sarpele cu pene

Autor: D. H. Lawrence

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Antoaneta Ralian

Număr de pagini: 528

15,99RON
Adaugă în coş

Şarpele cu pene este un roman al ritualurilor şi al dragostei, acţiunea desfăşurându-se în Mexic în deceniul doi al secolului XX. Este de fapt povestea lui Kate Leslie, o poveste deopotrivă frumoasă, dar şi incitantă, a unei irlandeze fascinată şi şocată de vraja Mexicului, care tânjeşte după meleagurile irlandeze, dar fiind incapabilă să plece.

Respingând acea imagine americanizată a Mexicului oferită turiştilor, Kate este atrasă de o mişcare revoluţionară construită în jurul zeului precreştin al Mexicului, şarpele înaripat Quetzalcoatl. Din pricina educaţiei occidentale, Leslie se arată la început ostilă realităţilor mexicane, dar încet-încet se vede obligată să abandoneze multe dintre concepţiile sale despre dragoste, conducere şi religie – exact acele aspecte fundamentale ale vieţii pe care Lawrence le consideră pervertite de către omul modern.

Şarpele cu pene evocă nu doar lumea subterană a instinctelor, ci şi dramatica existenţă cotidiană a Mexicului, aşa cum se întimplă în faimoasa descriere a unei furtuni sau a coridei cu care se deschide romanul.

elefant.ro
(cartea „64. Sarpele cu pene” de D. H. Lawrence a apărut în librărie la data de 28 ianuarie, 2012)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com