Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

61. Zece negri mititei. Crima din Orient Express
Agatha Christie

61. Zece negri mititei. Crima din Orient Express

Titlu: 61. Zece negri mititei. Crima din Orient Express

Autor: Agatha Christie

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Mihaela Golban

Număr de pagini: 448

13,99RON
Adaugă în coş

Zece negri mititei

Zece indivizi, trei femei şi doi bărbaţi, ajung pe Insula Negrilor, unde fuseseră invitaţi prin câte o scrisoare trimisă direct de proprietarul insulei, domnul UN. Owen. Imediat ce ajung la destinaţie, invitaţii vin în contact cu diverse bizarerii pe care, într-o primă fază, nu şi le pot explica: domnul Owen - al cărui nume întreg, pronunţat în limba engleză, trimite cu gândul la unknown, adică necunoscut - lipseşte; în timpul primei cine, o voce necunoscută, înregistrată pe banda unui patefon, îi acuză pe toţi cei prezenţi de săvârşirea câte unei crime, pe care au tâinuit-o şi pe care Justiţia nu a reuşit să o dovedească şi să o pedepsească. În curând, oamenii încep să moară, unul după altuL Cei ce rămân în viaţă conchid că asasinul este chiar unul dintre ei şi îşi dau seama că acesta îşi ucide victimele urmând îndeaproape versurile unei binecunoscute poezioare cu cei zece negri mititei, pe care o atârnase în ramă, deasupra şemineului din flecare cameră.

Crima din Orient Express

Într-unul dintre compartimentele vagonului de dormit al celebrului tren Orient Express este comisă o crimă. Hercule Poirot, un reputat detectiv, se întoarce cu acest tren din Siria, unde rezolvase un alt caz. Imediat după descoperirea crimei, directorul companiei de căi ferate îl roagă să facă o anchetă pentru a descoperi criminalul. Suspansul cărţii se amplifică de îndată ce Poirot afirmă că toţi pasagerii vagonului de dormit devin suspecţi pentru crima respectivă.

6 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Agatha Christie:

  • Cunoscută în general ca scriitoare de romane, povestiri scurte şi piese de teatru poliţiste, Agatha Christie a scris şi romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puţin cunoscute.
  • Agatha Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records "cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, alături de William Shakespeare".
  • UNESCO o consideră autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puţin 56), fiind depăşită doar de operele colective ale corporaţiei Walt Disney Productions.
  • Tatăl Agathei a murit când ea avea doar 11 ani. A primit o educaţie acasă sub îndrumarea mamei sale, care a încurajat-o să scrie de la o vârstă fragedă.
  • În timpul Primului Război Mondial, a lucrat la un spital, apoi într-o farmacie, lucru ce îi va influenţa cariera: numeroase crime din cărţile sale vor fi săvârşite prin otrăvire.
  • În 1926 soţul ei îi dezvăluie faptul că este îndrăgostit de altă femeie. Ca urmare, Agatha dispare de acasă, nu înainte de a anunţa poliţia că se teme pentru viaţa sa. Dispariţia a creat un interes sporit din partea presei, dar Agatha a fost găsită 11 zile mai târziu într-un hotel terapeutic.
elefant.ro
(cartea „61. Zece negri mititei. Crima din Orient Express” de Agatha Christie a apărut în librărie la data de 06 ianuarie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com