Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

60. Rob Roy
Walter Scott

60. Rob Roy

Titlu: 60. Rob Roy

Autor: Walter Scott

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: 496

15,99RON
Adaugă în coş

Rob Roy prezinta o serie de evenimente petrecute in perioada rascoalei Iacobitilor din Anglia, la care a luat parte si personajul al carui nume da titlul romanului.

Desi titlul este numit dupa el, personajul Rob Roy nu este prezent decat intr-o serie de situatii si nu este personajul central al operei. Firul narativ urmareste povestea relatata la persoana I sub forma unei destainuiri a lui Francis Osbaldistone, fiu de comerciant, care este trimis de tatal sau in nordul Angliei.

In timpul calatoriei sale, Francis intalneste doua personaje care vor avea o mare importanta in roman. Primul este Morris, un agent oarecare care transporta o valiza misterioasa. Al doilea este un strain misterios care mai tarziu se dovedeste a fi Rob Roy. Morris pretinde ca a fost jefuit si il acuza pe Francis de crima, dar acesta scapa deoarece Rob Roy apare la momentul oportun.

Walter Scott realizeaza descrieri minunate ale tinuturilor si ale devotamentului oamenilor care traiesc in propria maniera. In acest sens, Rob Roy are un sens semnificativ pentru vremurile noastre, in care fiecare persoana doreste sa traiasca libera, fara sa se supuna regulilor si reglementarilor existente.

cartepedia.ro
(cartea „60. Rob Roy” de Walter Scott a apărut în librărie la data de 30 noiembrie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com