Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

55. Dune vol.II
Frank Herbert

55. Dune vol.II

Titlu: 55. Dune vol.II

Autor: Frank Herbert

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Ioan Doru Brana

Număr de pagini: 352

13,99RON
Adaugă în coş

Acţiunea romanului este plasată în viitor, peste multe mii de ani distanţă de timpurile prezente. În timpul scurs până atunci, omenirea va fi făcut progrese mari, între care notabil este faptul că a reuşit să populeze mai multe planete din Univers. Acestea sunt conduse de Case nobile subordonate unui guvernator universal, împăratul Shaddam al IV-lea.

În societatea acestor oameni ai viitorului, ştiinţa şi tehnologia sunt cu mult evoluate faţă de timpurile noastre, cu toate că folosirea computerelor şi a oricărei inteligenţe artificiale este interzisă. Acestea sunt înlocuite de fiinţe umane înzestrate cu o inteligenţă extraordinară.

Dincolo de toată această evoluţie, specia umană păstrează chiar şi peste mii de ani o slăbiciune care îşi pune pregnant amprenta asupra tuturor evenimentelor prin care trec personajele. Este vorba despre lupta pentru putere. Între Casa Atreides şi Casa Harkonnen există o rivalitate pe care împăratul o speculează. El îi face Casei Atreides un cadou: stăpânirea planetei Dune, cea mai importantă planetă a imperiului şi sursa melanjului, un drog care prelungeşte viaţa oamenilor, asigură transportul interstelar la viteze mal mari decât viteza luminii şi le oferă oamenilor posibilitatea de a ghici care dintre posibilităţile multiple de evenimente viitoare are cele mai multe şanse să se producă.

Întregul Univers este dependent de melanj. Absenţa lui ar duce imperiul intr-un blocaj de nedorit. Astfel, oamenii viitorului trec prin experienţe dintre cele mal ciudate şi mal de neînchipuit in încercarea de a menţine liniştea şi bunăstarea imperiului.

7 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Frank Herbert:

  • Scriitor american de succes, Frank Herbert a fost atras de scris încă din tinereţe. Imediat după absolvirea liceului, în 1938, s-a angajat la ziarul „Glendale Star", după ce i-a minţit pe angajatori că este mai mare decât era de fapt.
  • Timp de şase luni, a fost fotograf în cel de-al Doilea Război Mondial. S-a retras de pe front din motive medicale.
  • Frank Herbert nu a absolvit cursurile colegiului pe care l-a urmat, deoarece nu îi plăcea să studieze materii impuse.
  • Dune este o carte pe care Frank Herbert a scris-o după şase ani de muncă şi cercetare. În mod surprinzător, înainte de a fi publicată, cartea a fost respinsă de aproape douăzeci de edituri.
  • Începând cu anii 70, Frank Herbert a devenit unul dintre cei mai de succes autori de SF. Cărţile lui au avut întotdeauna un puternic caracter psihologic şi ecologic. În viaţa reală, el a încercat să facă din proprietăţile pe care le deţinea un „proiect de demonstraţie de viaţă ecologică”.
  • Adept al unui mod de viaţă natural şi ecologic, Frank Herbert nu este totuşi ocolit de consecinţele nefaste ale existenţei într-un mediu poluat. Soţia lui se îmbolnăveşte de cancer.
  • El însuşi va fi atins de boala secolului. La vârsta de 65 de ani moare din cauza unei complicaţii la nivelul plămânilor, survenită chiar în perioada de recuperare după operaţia de cancer pancreatic.
cartepedia.ro
(cartea „55. Dune vol.II” de Frank Herbert a apărut în librărie la data de 26 noiembrie, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com