Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

47. Portretul lui Dorian Gray
Oscar Wilde

47. Portretul lui Dorian Gray

Titlu: 47. Portretul lui Dorian Gray

Autor: Oscar Wilde

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Dumitru Mazilu

Număr de pagini: 272

15,99RON
Adaugă în coş

Un volum legendar, despre frumuseţe, tinereţe şi moarte, Portretul lui Dorian Gray (cu titlul original „The Picture of Dorian Gray“) a fost scris de Oscar Wilde în anul 1890 şi publicat, în acelaşi an, la Londra. Aspru criticat încă de la prima apariţie pe piaţă, romanul - astăzi o capodoperă indiscutabilă - a fost considerat imoral, scandalos, iar Oscar Wilde i-a adăugat o prefaţă ironic-lămuritoare.

Personajul principal este Dorian Gray, în jurul căruia este construit conflictul major al romanului: promisiunea sufletului acestuia în schimbul tinereţii veşnice şi încercarea de a se împăca cu propria conştiinţă reflectată în portretul său. Astfel, Oscar Wilde conduce cititorul către o temă dureroasă: supremaţia tinereţii şi a frumuseţii, într-o societate care priveşte lucrurile doar la suprafaţa şi în interiorul căreia aparenţele sunt cele mai importante.

De-a lungul timpului, Portretul lui Dorian Gray a fost ecranizat cu numeroase distribuţii. Rămâne memorabilă ecranizarea din 1945, în regia lui Albert Lewin şi având-o pe Angela Lansbury într-unul dintre rolurile secundare, interpretare pentru care a obţinut o nominalizare la Premiile Oscar. Romanul lui Oscar Wilde a mai fost ecranizat recent şi în 2005, şi 2007, dar a fost şi punctul de plecare a două seriale pentru televiziune.

cartepedia.ro
(cartea „47. Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde a apărut în librărie la data de 02 septembrie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com