Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

46. Comoara din Lacul de Argint
Karl May

46. Comoara din Lacul de Argint

Titlu: 46. Comoara din Lacul de Argint

Autor: Karl May

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Mariana Sora

Număr de pagini: 464

15,99RON
Adaugă în coş
Publicat iniţial în 1969, Comoara din Lacul de Argint îl readuce în prim-plan pe eroul Winnetou, care înfruntă o trupă de bandiţi pentru a descoperi o misterioasă comoară.

Winnetou, Old Shatterhand şi Old Firehand pornesc în căutarea unei misterioase comori despre care ştiu însă şi bandiţii conduşi de Brinkley cel Roşu. Peripeţii palpitante, descrieri aproape picturale, o profundă cunoaştere a tradiţiilor şi obiceiurilor indienilor din America sunt doar câteva dintre ingredientele romanului Comoara din Lacul de Argint, unul dintre cele mai vândute romane de aventuri ale tuturor timpurilor.

Unul dintre cei mai productivi scriitori ai vremii, autorul romanului, Karl May, ajunsese în anul 1890 la genul de adoraţie din partea publicului, de care au parte starurile rock. Un ziar german din 1904 estima încasările autorului la 160.000 de mărci germane pe an, aproximativ 87.000 de dolari astăzi.

După moartea scriitorului, în 1912, opera sa a continuat să-i farmece pe cititori datorită soţiei sale, „Klara May“. Aceasta a creat editura Karl May şi a continuat să scoată pe piaţă romanele soţului.

Karl Friedrich May s-a născut la 25 februarie 1842 la Ernstthal şi a fost, timp de decenii, unul dintre scriitorii germani cei mai productivi şi mai citiţi, fiind cunoscut pentru romanele sale de aventuri. Cele mai cunoscute sunt romanele sale cu povestiri de călătorie din Orient sau de pe pe teritoriul SUA şi al Mexicului. O mare parte din romanele lui Karl May au fost ecranizate.

cartepedia.ro
(cartea „46. Comoara din Lacul de Argint” de Karl May a apărut în librărie la data de 02 septembrie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com