Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

45. Extravagantul Conan Doi. De-a baba oarba
Vlad Musatescu

45. Extravagantul Conan Doi. De-a baba oarba

Titlu: 45. Extravagantul Conan Doi. De-a baba oarba

Autor: Vlad Musatescu

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: 272

13,99RON
Adaugă în coş

De-a baba oarba, unul dintre romanele cuprinse în seria Extravagantul Conan Doi, este unul dintre cele mai amuzante volume de întâmplări autobiografice, scrise de Vlad Muşatescu, cu un umor subtil şi plin de un rafinament savuros.

Încă de la primul capitol al cărţii, cititorul râde cu poftă când, vrând să-i ia un interviu maestrului, despre a cărui activitate nu are habar, un reporter de televiziune, superficial şi plin de el, pătrunde în casa acestuia, după o întârziere de mai mult de opt ore. Reporterului nici prin cap nu-i trece să se scuze pentru această întârziere, chiar dacă, în tot acest timp, maestrul a stat în aşteptare, îmbrăcat cu hainele pregătite pentru interviu şi nemâncat, de teamă că ar putea fi surprins la masă. După lungi momente de agitaţie şi urlete, unul dintre membrii echipei îl avertizează în treacăt pe maestru că i-au pus o sârmă de rufe la siguranţele de la tabloul electric şi că va trebui să aibă grijă să nu se aprindă toată instalaţia. Cu pantofii şi manşetele pantalonilor pline de apă care se scurge pe covoarele din biroul maestrului, oamenii de televiziune dau startul pentru filmare. După câteva încercări nereuşite de a trage câteva cadre, ajung să se încaiere şi să se lovească între ei, distrugând cu nonşalanţă piesele de mobilier din jur şi uitând motivul pentru care se aflau acolo. Neştiind ce-ar trebui să facă în această situaţie, în care este împins fără voia lui, maestrul se mulţumeşte cu statutul de spectator al haosului creat şi oftează adânc, aşteptând să vadă cum se va termina totul.

6 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Vlad Muşatescu:

  • S-a născut la Piteşti şi este cunoscut ca un scriitor înzestrat cu un simţ al umorului deosebit. A fost nepotul celebrului poet, dramaturg şi umorist Tudor Muşatescu, pe care l-a întâlnit la un teatru argeşean, unde intenţiona să intre fără bilet, afirmând cu tupeu că este nepotul dramaturgului.
  • În 1932 a susţinut examenul de admitere la Liceul Militar din Craiova. Pentru că nu se putea adapta la disciplina impusă de acest gen de liceu, fuge la Bucureşti, având în plan să se ducă în Abisinia. In urma incidentului, este mutat discipinar la Chişinău.
  • Vrând să devină "poet capitalist", cum îi plăcea să spună despre cei care locuiau în Capitală, Vlad Muşatescu urcă într-un tren cu direcţia Bucureşti. Ajuns în Gara de Nord, este dat pe mâna poliţiei, deoarece călătorise fară bilet. Comisarul de poliţie îl absolvă de orice vină şi, facându-i-se milă de el, îi dă şi 50 de lei bani de buzunar.
  • După o vreme se angajează corector la ziarul "Curentul". Neavând locuinţă, doarme în cada din baia redacţiei, însă nu renunţă la lupta pentru carieră. După ce i se oferă prilejul să lucreze la editura Gorjan, învaţă meserie şi intră în afaceri.
  • Muşatescu era un gurmand fară pereche. Deşi i se impusese un regim alimentar, bazat în special pe "brânză de veci", cum o numea el, nu a reuşit niciodată să se conformeze, fiindu-i foarte greu să renunţe la mititei, vinişor şi kentane.
  • Ani de-a rândul a condus un Fiat 600, care, odată cu publicarea multora dintre romanele sale autobiografice, a devenit celebra Bombiţă, de care nu s-a despărţit aproape niciodată şi care l-a însoţit pretutindeni, fiind pentru el un adevărat blazon.
libris.ro
(cartea „45. Extravagantul Conan Doi. De-a baba oarba” de Vlad Musatescu a apărut în librărie la data de 14 septembrie, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com