Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

43. Don Quijote de La Mancha, vol. III
Miguel de Cervantes Saavedra

43. Don Quijote de La Mancha, vol. III

Titlu: 43. Don Quijote de La Mancha, vol. III

Autor: Miguel de Cervantes Saavedra

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Ion Frunzetti, Edgar Papu

Număr de pagini: 448

15,99RON
Adaugă în coş

Miguel de Cervantes Saavreda este autorul primului roman modern din istoria literaturii. Don Quijote de La Mancha (apărută în două volume, în 1605 şi 1615) este una dintre cele mai fermecătoare cărţi din literatura universală. Marea creaţie a lui Miguel de Cervantes Saavedra i-a adus faimă, dar nu şi bogăţie. Lucrarea este o satiră la adresa romanelor cavalereşti, la modă în acea vreme, o parodie pe care autorul o realizează povestind aventurile comice ale bătrânului cavaler care porneşte în lume pe calul său, Rosinante, împreună cu pragmaticul său scutier, Sancho Panza.

Cervantes mărturiseşte că a vrut să spună pe şleau şi fără ocolişuri istoria faimosului Don Quijote de La Mancha, de care toţi locuitorii districtului Montielul-de-Câmpie au părerea c-a fost cel mai cast dintre îndrăgostiţi şi cel mai viteaz cavaler ce s-a văzut pe meleagurile acelea.

„Nu vreau să laud serviciul pe care ţi-l fac aducându-te la cunoştinţa unor atât de vestite şi de ţinute în cinste fapte cavalereşti, dar mi-ar plăcea să-mi fii recunoscător c-ai ajuns să-l ştii şi tu pe vestitul Sancho Panza, scutierul, în persoana căruia, pe câte mi se pare mie, îţi dau puse sub cheie comorile tuturor harurilor scutiereşti“, scrie Cervantes. Traducerea romanului a fost realizată de Ion Frunzetti şi Edgar Papu.

cartepedia.ro
(cartea „43. Don Quijote de La Mancha, vol. III” de Miguel de Cervantes Saavedra a apărut în librărie la data de 22 august, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com