Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

41. Don Quijote de La Mancha, vol. I
Miguel de Cervantes Saavedra

41. Don Quijote de La Mancha, vol. I

Titlu: 41. Don Quijote de La Mancha, vol. I

Autor: Miguel de Cervantes Saavedra

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Ion Frunzetti, Edgar Papu

Număr de pagini: 448

15,99RON
Adaugă în coş

„Cetitorule lipsit de alte treburi, şi fără să mă jur m-ai putea crede că tare-aş vrea să fie cartea asta, ca una ce-i odrasla minţii mele, cea mai desfătătoare şi mai înţeleaptă din câte s-ar putea închipui“, scrie Cervantes în prologul adresat cititorului. Dorinţa lui Cervantes s-a împlinit. „Don Quijote de La Mancha“ (apărută în două volume, în 1605 şi 1615) este una dintre cele mai fermecătoare cărţi din literatura universală.

Marea creaţie a lui Miguel de Cervantes Saavedra, Don Quijote de La Mancha, este o satiră la adresa romanelor cavalereşti, la modă în acea vreme, o parodie pe care autorul o realizează povestind aventurile comice ale bătrânului cavaler care porneşte în lume pe calul său, Rosinante, împreună cu pragmaticul său scutier, Sancho Panza.

Cervantes mărturiseşte că a vrut să spună pe şleau şi fără ocolişuri istoria faimosului Don Quijote de La Mancha, de care toţi locuitorii districtului Montielul-de-Câmpie au părerea c-a fost cel mai cast dintre îndrăgostiţi şi cel mai viteaz cavaler ce s-a văzut pe meleagurile acelea.

„Nu vreau să laud serviciul pe care ţi-l fac aducându-te la cunoştinţa unor atât de vestite şi de ţinute în cinste fapte cavalereşti, dar mi-ar plăcea să-mi fii recunoscător c-ai ajuns să-l ştii şi tu pe vestitul Sancho Panza, scutierul, în persoana căruia, pe câte mi se pare mie, îţi dau puse sub cheie comorile tuturor harurilor scutiereşti“, scrie Cervantes. Traducerea romanului a fost realizată de Ion Frunzetti şi Edgar Papu.

cartepedia.ro
(cartea „41. Don Quijote de La Mancha, vol. I” de Miguel de Cervantes Saavedra a apărut în librărie la data de 22 august, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com