Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

40. O calatorie spre centrul Pamantului. Goana dupa meteor
Jules Verne

40. O calatorie spre centrul Pamantului. Goana dupa meteor

Titlu: 40. O calatorie spre centrul Pamantului. Goana dupa meteor

Autor: Jules Verne

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: 432

13,99RON
Adaugă în coş

Otto Lidenbrock, renumitul profesor de mineralogie de la Universitatea Johannaeum, cunoscut şi apreciat de toate instituţiile de învăţământ şi asociaţiile naţionale, este totodată celebru şi pentru particularităţile sale, care-l fac un ciudat pentru cei mai mulţi semeni ai săi. Mersul lui apăsat, cu paşi mari şi pumnii strânşi, îi trădează firea nerăbdătoare chiar şi faţă de natură. Vrând să-şi decoreze salonul, Lidenbrock plantează rădăcini de rezeda şi zorele în ghivece de faianţă şi, pentru că ritmul în care cresc aceste plante este mult prea lent pentru el, se duce în fiecare dimineaţă să tragă de frunzele plantelor spre a le grăbi creşterea.

Cotrobăind printr-o dugheană, profesorul descoperă un manuscris foarte vechi, scris cu caractere runice, pe care i-l prezintă cu entuziasm nepotului său. Axel. Prea tânăr ca să manifeste vreun interes faţă de descoperirile ştiinţifice, el este totuşi nevoit să participe la toate încercările unchiului său de a descifra criptograma de pe pergament.

Axel este primul care descifrează mesajul secret din manuscris, dar refuză să i-l împărtăşească lui Lidenbrock, de teamă să nu fie luat într-o călătorie pe care nu şi-o doreşte. Curând însă unchiul său reuşeşte să citească mesajul: un îndemn la o călătorie spre centrul Pământului. Fără să mai stea pe gânduri, profesorul îşi face bagajul, ordonându-i şi nepotului său să îi urmeze exemplul, apoi pleacă împreună în cea mai antrenantă călătorie a vieţii lor. Îndărătnicia lui Axel va dispărea pe drum, când va fi fascinat de surprizele şi lucrurile pe care le va descoperi, precum şi de peripeţiile prin care va trece alături de Lidenbrock şi echipa sa.

7 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Jules Verne:

  • Fiu al unui notar din Nantes, Jules Verne pleacă la Paris, pentru a urma cursurile Facutăţii de Drept, dar şi pentru că aceasta era cea mai sigură cale de depăşi o decepţie sentimentală.
  • Deşi dorinţa tatălui său era să-l vadă avocat, el a renunţat la studiile de drept, acceptând chiar pedeapsa aplicată de părintele său de a nu-i mai da niciun ban. Lipsit de mijloace materiale, Jules Verne nu s-a lăsat totuşi descurajat. El frecventa cursurile altor facultăţi şi se întâlnea cu personalităţi din lumea literară precum Alexandre Dumas şi Victor Hugo.
  • Numele său a devenit cunoscut abia după zece ani petrecuţi la Paris, când s-a întâlnit cu Hetzel, singurul editor capabil să-i intuiască talentul literar. Din momentul în care acesta i-a publicat primul titlu, "Cinci săptămâni în balon", viaţa lui Jules Verne a luat o întorsătură neaşteptată. La scurt timp, el a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi scriitori ai vremii, semnând aproximativ 90 de romane.
  • Este scriitorul francez ale cărui creaţii sunt cel mai mult traduse în alte limbi. Opera lui este citită cu pasiune pretutindeni şi a fost ecranizată de numeroase studiouri din lume. Este poate singurul autor care a intuit şi anticipat numeroase descoperiri şi invenţii în domeniul ştiinţei şi tehnicii.
  • A fost căsătorit cu o văduvă (cu doi copii) cu care a avut o relaţie foarte bună. Honorine de Viane Morel, căci aşa se numea, l-a susţinut în toate activităţile sale şi l-a încurajat să scrie, împreună l-au avut pe Michel Verne, fiul pe care l-a iubit foarte mult, în ciuda felului acestuia de-a fi, rebel şi risipitor.
  • A fost victima unei tentative de asasinat. Într-o zi, pe când se apropia de casă, nepotul său, în vârstă de 25 de ani, care suferea de paranoia, a tras două focuri de armă. Un glonţ l-a nimerit pe scriitor în picior, aşa încât, în urma incidentului, Jules Verne a şchiopătat până la sfârşitul vieţii.
  • S-ar părea că Jules Verne şi-a anticipat chiar şi evenimente importante din viaţa personală. Cei care l-au cunoscut spun că şi-a presimţit sfârşitul.
cartepedia.ro
(cartea „40. O calatorie spre centrul Pamantului. Goana dupa meteor” de Jules Verne a apărut în librărie la data de 13 august, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com