Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

39. Cianura pentru un suras. Buna seara, Melania!
Rodica Ojog-Brasoveanu

39. Cianura pentru un suras. Buna seara, Melania!

Titlu: 39. Cianura pentru un suras. Buna seara, Melania!

Autor: Rodica Ojog-Brasoveanu

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini: 416

13,99RON
Adaugă în coş

Melania Lupu, o femeie ajunsă în jurul vârstei de 65 de ani, al cărei unic prieten şi confident este motanul Mirciulică, trăieşte într-un imobil din Bucureşti, într-un spaţiu restrâns, pe care îl împarte cu alte câteva personaje care duc o existenţă la fel de ştearsă şi de monotonă ca a sa. O inundaţie ce se produce în imobil zdruncină la un moment dat rutina zilnică a Melaniei şi a colocatarilor, lăsând loc pentru neprevăzut şi tensiune. Valerica Scurtu, o fată bătrână, urâtă şi plină de frustrări, împreună cu Matei, un sculptor ratat, Panaitescu, un individ lipsit de culoare, şi bătrânul Popa, a cărui principală ocupaţie este să urmărească rubrica de decese din ziar, mută mobila masivă din loc, în încercarea de a elibera peretele afectat de inundaţie. Sub ochii tuturor celor prezenţi. Matei scoate dintr-un scrin vechi două suluri de pânză pe care le desface ca să descopere cu stupefacţie că acestea nu erau altceva decât picturi autentice realizate de Goya şi Rembrandt.

Convinşi că vor deveni cu toţii oameni bogaţi, cei cinci vecini decid să nu spună nimănui nimic despre comoară şi încep să-şi facă planuri despre cum să obţină cât mai mulţi bani de pe urma acelor tablouri autentice. În timpul discuţiilor aprinse, Panaitescu se stinge din viaţă, prăbuşindu-se sub privirile nedumerite ale celorlalţi. Melania Lupu este cea care descoperă că Panaitescu a fost otrăvit cu cianură şi are prilejul de a scoate la iveală calităţi pe care niciunul dintre cei cu care locuise ani de-a rândul nu le bănuise. Ea va face faţă cu succes tuturor surprizelor, demonstrând o inteligenţă, o perspicacitate şi o stăpânire de sine pe cât de folositoare, pe atât de admirabile.

7 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Rodica Ojog Braşoveanu:

  • A fost exmatriculată din motive politice de la Facultatea de Drept din Bucureşti, dar nu s-a lăsat şi, după un an de muncă necalificată într-o fabrică de medicamente, şi-a reluat studiile la Iaşi.
  • A fost una dintre cele mai populare scriitoare românce, şi datorită stilului de roman abordat, foarte rar pentru o femeie, şi anume romanul poliţist.
  • Deşi şi-a dorit mult să facă această meserie, iar tatăl ei a fost avocat, a abandonat avocatura în favoarea scrisului, după şapte ani de practică.
  • A publicat în jur de 35 de romane, majoritatea poliţiste.
  • A debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman poliţist, „Moartea semnează indescifrabil”, l-a scris la insistenţa soţului ei, actorul Cosma Braşoveanu.
  • Marele ei duşman a fost televizorul, pe care îl considera un inamic al conversaţiei, al comunicării dintre oameni. Primul televizor şi l-a cumpărat în anul 1999, la vârsta de 60 de ani.
  • S-a stins din viaţă la 2 septembrie 2002, la numai 63 de ani.
elefant.ro
(cartea „39. Cianura pentru un suras. Buna seara, Melania!” de Rodica Ojog-Brasoveanu a apărut în librărie la data de 05 august, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com