Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

39. Alegerea Sofiei, vol. 2
William Styron

39. Alegerea Sofiei, vol. 2

Titlu: 39. Alegerea Sofiei, vol. 2

Autor: William Styron

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Cristina Jinga

Număr de pagini: 432

15,99RON
Adaugă în coş

Alegerea Sofiei, de William Styron, un roman câştigător în 1980 al premiului pentru ficţiune de la National Book Award, abordează un subiect controversat: Holocaustul.

În Alegerea Sofiei, William Styron înfăţişează cicatricele lăsate de cel de-al Doilea Război Mondial, care modelează natura umană. Povestea culminează cu cel mai întunecat secret al eroinei: alegerea între unul dintre cei doi copii ai săi. Publicat în 1979, bestsellerul face parte din topul celor 100 de cărţi ale secolului, realizat de ziarul „Le Monde“.

Acţiunea romanului începe în Brooklynul anului 1947. Stingo, un scriitor aspirant, se împrieteneşte cu Nathan Landau, un tânăr intelectual evreu, şi cu iubita sa, Sofia Zawistowska, o catolică poloneză supravieţuitoare a Holocaustului. Pe parcursul povestirii, Sofia îşi deschide sufletul faţă de Stingo. Trecutul său tumultuos este marcat de antisemitismul tatălui şi de moartea părinţilor şi a soţului ei.

Romanul a fost ecranizat în 1982, în regia lui Alan J. Pakula. Din distribuţie fac parte Meryl Streep, care a câştigat Premiul Oscar pentru rolul Sofiei, Kevin Kline şi Peter MacNicol. Scena alegerii a fost turnată o singură dată deoarece Meryl Streep a considerat că pasajul era prea dureros şi a refuzat să-l reia. Cu toate acestea, reprezentaţia actriţei este considerată de revista „Premiere Magazine“ ca fiind una dintre cele mai bune din istoria cinematografică.

Despre autor

Scriitorul american William Styron a cunoscut succesul la 26 de ani, cu romanul său de debut, „Lie Down in Darkness“, din 1951. Deşi apreciat atât în Statele Unite, cât şi în Europa, autorul, câştigător al Premiului Pulitzer pentru romanul „Confesiunile lui Nat Turner“, a dus o viaţă agitată. În 1985, acelaşi an în care a fost distins cu Prix mondial Cino Del Duca, scriitorul suferea de depresie. Afecţiunea l-a împins să scrie celebrele memorii „Beznă vizibilă“.

elefant.ro
(cartea „39. Alegerea Sofiei, vol. 2” de William Styron a apărut în librărie la data de 25 iulie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com