Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

34. Nascuti asasini
Jane Hamsher, John August

34. Nascuti asasini

Titlu: 34. Nascuti asasini

Autor: Jane Hamsher, John August

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: Liviu Mateescu

Număr de pagini: 208

15,99RON
Adaugă în coş

Romanul Născuţi asasini, de John August şi Jane Hamsher, are la bază un scenariu de Quentin Tarantino şi propune o viziune dură asupra agresivităţii.

Romanul ne spune povestea soţilor Mickey şi Mallory Knox, doi criminali în serie, glorificaţi de mass-media. Mickey şi Mallory, personajele principale, au o pasiune comună: violenţa. Pe oriunde trec, lasă în urmă numai victime. Amândoi au un trecut tumultuos, fiind abuzaţi, în copilărie, de părinţii lor.

Ucigaşii cu sânge rece sunt prada pe care o vânează Jack Scagnetti, un faimos detectiv, fascinat mai ales de Mallory, şi Wayne Gale, un jurnalist australian, gazda emisiunii „American Maniacs". Gale, aflat în căutarea gloriei, este cel care se face vinovat de ridicarea cuplului Knox la rangul de personaj-cult.

Născuţi asasini preia numeroase elemente din cunoscutul film realizat de Oliver Stone în 1994, după scenariul lui Quentin Tarantino. În introducere, Stone susţine că „emisiunile de ştiri vor câştiga războiul popularităţii difuzând nonstop ştiri despre crime“.

Cartea evidenţiează obsesia mass-mediei pentru cei trei „S“: sex, sânge şi scandal. „Apariţia unui Canal al Execuţiilor este inevitabilă, cu gazări, injecţii letale, cu poveştile gen «ultima noapte» sau «ultima mas㻓, continuă Oliver Stone. În 2009, într-un top al celor mai controversate filme, revista „Entertainment Weekly“ plasa Născuţi asasini pe locul 8 din 25.

elefant.ro
(cartea „34. Nascuti asasini” de Jane Hamsher, John August a apărut în librărie la data de 07 iunie, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com