Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

33. Winnetou vol.II
Karl May

33. Winnetou vol.II

Titlu: 33. Winnetou vol.II

Autor: Karl May

Colecţie: Biblioteca Adevărul

Editura: Adevarul

Traducerea: Gerhardt Steiner

Număr de pagini: 416

13,99RON
Adaugă în coş

Cel mai cunoscut şi mai îndrăgit erou din romanele de aventură ale literaturii universale, tânărul Winnetou, şef de trib al apaşilor Mescalero, este înzestrat cu o inteligenţă remarcabilă care îl ajută să înfrunte multele pericole la care este expus în paginile cărţii. După uciderea tatălui şi a surorii sale de către banditul Santer, Winnetou devine conducătorul tuturor apaşilor inclusiv al triburilor Navajo, câştigăndu-le respectul şi încrederea.

Ulterior, Winnetou intră in conflict cu Old Shatterhand, un american de origine germană, care, după confruntare, îi devine prieten de nedespărţit şi, mai târziu, frate de sânge. Înzestraţi cu abilităţi de luptă deosebite, neînfricaţii eroi devin aproape invincibili şi trec prin felurite experienţe care demonstrează totodată şi compasiunea acestora faţă de semeni.

Aventurile celor doi prin Vestul Sălbatic, pretutindeni însoţiţi de caii lor, Fulger şi Vânt, i-au cucerit uşor pe cititori de-a lungul timpului. Puşca lui Winnetou, cu ţeava dublă, şi decorată cu ţinte argintii, a stimulat imaginaţia a milioane de copii şi adolescenţi. Nici nu este de mirare, având în vedere faptul că între 1842 şi 1912 "Winnetou" a fost cartea care s-a vândut în aproape 200 de milioane de exemplare în întreaga lume.

5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre Karl May:

  • Karl May s-a născut într-o familie săracă de ţesători. A fost al cincilea fiu din cei paisprezece copii, dintre care nouă au murit la câteva luni după naştere.
  • Din cauza sărăciei şi a unei alimentaţii deficitare, micul Karl suferă de o carenţă de vitamina A, care degenerează în hemeralopie. Cu timpul, boala s-a agravat aşa de tare, încât copilul a suferit de o „orbire funcţională", care, din fericire, a fost tratată cu succes la vârsta de cinci ani.
  • A fost exmatriculat de la seminarul pedagogic din Waldenburg (Saxonia), în care a studiat, din cauză că sustrăsese şase lumânări. Fapta îi va fi totuşi iertată, şi i se va permite să meargă la seminarul pedagogic din Plauen. După doar câteva zile, este însă reclamat că ar fi furat ceasul de buzunar al unui coleg. Prin urmare, este obligat să părăsească seminarul pentru totdeauna.
  • O vreme a încercat să îşi câştige existenţa pe căi legale, dând consultaţii private, scriind naraţiuni, compunând piese muzicale sau recitând poezii. Banii pe care îi câştiga astfel nu-i erau suficienţi pentru a-şi asigura traiul de zi cu zi. De aceea, el se va vedea obligat să recurgă la furturi şi înşelăciuni. Aşa ajunge să fie condamnat la patru ani de detenţie şi pus să lucreze în „casa săracilor”.
  • Seria arestărilor continuă. Motivele sunt de fiecare dată aceleaşi: furt şi înşelătorie, la care se adaugă şi identitate falsă. Numai după ce să căsătoreşte cu Emma Pollmer, în 1880, începe o viaţă normală şi se apucă de scris. După un timp, va deveni un scriitor de succes.
elefant.ro
(cartea „33. Winnetou vol.II” de Karl May a apărut în librărie la data de 25 iunie, 2009)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com