Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

29. Un cuib de nobili
Ivan Turgheniev

29. Un cuib de nobili

Titlu: 29. Un cuib de nobili

Autor: Ivan Turgheniev

Colecţie: Biblioteca Adevărul 101

Editura: Adevarul

Traducerea: M. Sevastos, V. Stoian

Număr de pagini: 240

15,99RON
Adaugă în coş

Romanul Un cuib de nobili, de Ivan Turgheniev, a fost tipărit la jumătatea secolului al XIX-lea, numărându-se printre capodoperele literaturii universale.

Un cuib de nobili, lectură obligatorie pentru orice iubitor de secol XIX, are parfumul romanului de atmosferă, în care spiritul slav coabitează cu cel occidental. Printre victoriile şi înfrângerile epocii frământate în care se petrec întâmplările, printre istorii sentimentale analizate cu rafinament, autorul plasează şi o poveste de dragoste imposibilă. Prins în mrejele Lizei, fiica unor rude îndepărtate, nobilul ­Lavreţki devine o jucărie la mâna unui destin crud şi, de asemenea, într-o societate deloc îngăduitoare.

Despre autor

Ivan Turgheniev a rămas unul dintre cei mai importanţi scriitori ai veacului trecut, însemnătatea operei sale egalând-o pe cea a scrierilor celebrului Gustave Flaubert, de care l-a legat şi o prietenie de lungă durată. De altfel, cunoscutul prozator rus s-a impus în peisajul literar încă din tinereţe, mai exact de la 25 de ani. Romanele şi povestirile sale, în care elementele de proză psihologică fină se combină cu observaţia de ­natură socială, continuă să cucerească şi azi cititorii.

elefant.ro
(cartea „29. Un cuib de nobili” de Ivan Turgheniev a apărut în librărie la data de 05 mai, 2011)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com