Carti online anticariat
litera.ro
Colectii Adevarul Autori cartile Adevarul

(27) 800 de leghe pe Amazon
Jules Verne

(27) 800 de leghe pe Amazon

Titlu: (27) 800 de leghe pe Amazon

Autor: Jules Verne

Colecţie: Colecţia Jules Verne

Editura: Adevarul

Traducerea: -

Număr de pagini

15,99RON
Adaugă în coş

Spre deosebire de celelalte romane semnate Jules Verne, 800 de leghe pe Amazon nu conţine elemente de science-fiction. Este un roman de aventuri pur.

Este povestea fermierului Joam Garral, care trăieşte pe malul fluviului Amazon, lângă graniţa dintre Peru şi Brazilia. El este forţat să călătorească în aval pe Amazon, spre Belém, la nunta fiicei sale. Multe dintre scenele romanului se desfăşoară pe o jangada (plută mare din lemn brazilian), mijloc folosit des de familia lui Garral pentru călătoriile pe fluviu. Aspectele peisagistice ale călătoriei sunt descrise de către autor cu lux de amănunte.

Călătoria întreprinsă de Joam Garral este pusă în dificultate nu doar de elementele naturale (crocodilii, peştii piranha, jungla amazoniană), ci şi de un secret din trecut. Garral este un om în afara legii, condamnat cu ani în urmă la moarte, pentru o crimă. Deşi este nevinovat, Garral a fost nevoit să-şi schimbe numele şi să se izoleze în inima junglei amazoniene. Reîntâlnirea cu fiica sa îi va pune din nou viaţa în pericol, dar Garral este dispus să-şi asume acest risc şi să-şi înfrunte trecutul.

elefant.ro
(cartea „(27) 800 de leghe pe Amazon” de Jules Verne a apărut în librărie la data de 29 iulie, 2010)

Acasă | Căutare | Catalog | Contact | Informaţii | ANPC | Hartă site

Copyright © 2009 cartile-adevarul.com